Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 13 januari 2015

PROVA PÅ NOSEWORK

Dagens FB
Rejs the coldest boy … Rejs visade sina allra bästa sidor och imponerade när vi i ikväll (”pröva på kväll”) testade specialsök/nosework för Susanne Kihl … riktigt kul var det, tyckte vi båda !

***
Var alltså ikväll och testade specialsök/nosework, en sport som säkert de flesta vet vid det här laget, ökar lavinartat i popularitet. Ursprungligen kallas den för K9 Nosework och kommer ifrån – som så mkt annat – från USA. Det hunden ska göra är att identifiera olika dofter som den ska markera, precis som tjänstehundar som söker tex. narkotika och sprängämnen, fast här med trevligare dofter (i Sverige, lavendel, lagerblad och eukalyptus)

Efter en stunds teori visade Susanne med en av sina egna hundar för att vi skulle förstå vad det gick ut på. Sen var det vår egen tur och det var med en viss stolthet som jag skred in som första ekipage (för ingen annan ville vara först och jag ville inte vara sist) i verkstadsmiljön, för det visade sig att Rejs var både cool och nyfiken i den nya miljön. Han växlade mellan av och på, medan han löste alla sina "uppdrag" (denna gången dock bara föremåls o sökintresse) på bästa sätt.
Blev inte mindre stolt över min lille rödspätta när jag stod där och tog imot feedbacken, om att Susanne tyckte Rejs var en riktigt trevlig tollare med ”stor” potential.

Riktigt kul var det sen att se hur olika alla de övriga hundarna (5st) jobbade, vilka var både av raserna riesen och boxer i skiftande åldrar, två ungefär jämngamla med Rejs och 3 lite äldre. Verkligen en trevlig och kul ”pröva på kväll”, så kul att det antagligen kommer leda till att vi anmäler till kur i vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar