Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 16 december 2014

UPPLEVELSER AV OLIKA SLAG

Lunch - tänkte lägga ett spår vid Åstebo (bakom klubbhuset) men vände och åkte över till Kåsjön istället, eftersom jag såg en ”oönskad” bil (no names) på p-platsen.
Eftersom jag inte vill lämna Rejs i bilen på DEN p-platsen, blev det lite jaktträning istället (markeringar över gärdsgården) vid gläntan. En gång med linan, innan jag sen kopplade loss – gick jättebra. Längde avståndet efter hand.
Gick sen till ett nytt område i ny ”miljö”. Körde några markeringar in i tät (för Rejs) unggransbestånd – lite probl. i början – han hittade den med vände och kom tillbaka tomhänt – jag ”laddade” om den redan kastade markeringen, men han fattade liksom inte ! Kortade då avståndet och gjorde dummyn synlig och gjorde därefter om på samma ställe (bland unggranarna) som innan, vilket nu gick utmärkt.
Några ”aha-upplevelser” från dagens övningar och som jag tar med mig är att jag INTE ska kampa som belöning och att jag verkligen MÅSTE vara TYST och inte störa honom medan han jobbar och belöna”SMÅTT” !

Tillbakavägen fick han tennisbollen, som han vill jag ska kasta iväg. Och istället för att kasta den på måfå, kastade jag in den på lite besvärliga ställen, vilket han tyckte var jättekul – bra nosarbete inbillar jag mig !!! 

På kvällen gick vi runt Blacktjärns motionsspår. När vi gått en bit och kommit till T-korsningen (Getryggen) såg jag Rejs stå och sniffa på något. Som tur var, var han nära och jag hann fram innan han fick i sig nåt, från den korvhög det visade sig vara han sniffat på. Jag blev alldeles stel, kall och förbannad ! Dessa jävla sabotörer som lägger ut glykolförgiftade godbitar, även om jag inte kunde veta om det var det i detta fallet. Men när jag sansade mig och satte Rejs en bit därifrån och gick tillbaka för att ta upp ”skiten” i en bajspåse, då hittade jag inte högen. Jag var ju helt säker på att Rejs inte fått i sig något, så förklaringen var helt enkelt att det var väldigt mörkt och dunkelt vid spårets kant. Därefter fick han gå i koppel (förutom när vi lekte och tränade) och jag varnade ett par med hund som vi mötte längst vägen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar