Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 13 december 2014

JAKTTRÄN. PÅ EGEN HAND

Medan Tommy åkte till gymmet, åkte Rejs o jag till mitt Paradis, för en stunds jaktträn. Tog först en promenad i skogen runt ängarna där jag förfasades över en mängd ståltrådsstängsel, som visserligen var märkta med snitslar och som för det mesta låg mer eller mindre prydligt ihoprullade, men som jag ändå reagerade mot, då det går hästar på sommarbete här.

 Precis när vi hade kommit ner på den bortre ängen, hörde vi nån som sköt raketer nere från bostadsområdet. Rejs reagerade men släppte det meddetsamma. Drog fram kampleksaken och började kampa precis efter den sista, med hopp om att dom skulle skjuta en till, vilket dom tyvärr inte gjorde ! 

Markeringar - först över (8-10m - avstånd) gärdsgården, avslutade med några (15-20m) nerför slänten/backen vid några höga grästuvor. Började med lina, släppte den sen för att slutligen koppla loss honom. Kopplade dock upp honom när en liten barnfamilj (2 småbarn) kom, men han lät sig inte alls störas, trots att han först var lite intresserad av dom. 

Slutade med linjetag (ca 10-15m) vid kullen (godisbelöning på mobilen – man tager vad man haver) – testade ”nya modellen” att inte skicka samma riktning som jag gått vid utläggandet av dummyn, utan att ta med honom jaktfot för att skicka från ett annat håll – gick utmärkt.

Kan bara konstatera att vi fortsätter att göra små framsteg gällande föremålshanteringen, både här i jakten och i lydnaden. Känner mig verkligen nöjd att jag inte har forcerat, utan att det har fått ta den tid det tagit ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar