Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 18 december 2014

FÖRSTA GÅNGEN

Alldeles i början på dagens lunchrunda (”taxrutan”) mötte vi en trevlig tjej med en tollarhane, som varnade oss för 4 älgar som hon hade stött på längre in i skogen. Tackade för infon, men tänkte samtidigt att dom älgarna nog lär ha förflyttat sig innan vi kommer dit …

Planen var att gå en runda innan vi skulle träna lite jaktapportering, men vi hann inte särskilt långt förrän vi hörde mörka hundskall långt inne i skogen - kändes lite obehagligt - vilket gjorde att jag valde att vända och började träna direkt istället. För första gången testade vi nu en ”ny” modell på dummy, lite tjockare, lite tyngre.

Började som vanligt med handtarget först – sen chansade jag på att köra utan lina från början, vilket gick skitbra. Längde avståndet allt mer - längst ca 15m ! Bytte ”miljö” till grästuvor – Rejs började vädra kraftigt (tänkte på älgarna eller kunde det vara vildsvin ?) och var helt distraherad av detta – kunde/ville inte ta/greppa dummyn – jag flyttade oss då ett stycke, då gick det bättre. Lyckades avsluta med en som verkligen blev kanonbra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar