Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 17 december 2014

RASSEL

Dagens lunch utnyttjade vi till att köra ett litet spår (Åstebo) på ca 300m (liggtid 45min 3 föremål/leksaker), med godisskål som slut. Medan spåret la till sig, gick vi en runda via motorgården. När vi sen gick spåret visade det sig att det antagligen blev alldeles för svårt pga alla andra dofter som störning, för jag tyckte Rejs tappade spåret vid ett flertal gånger … nästan hela tiden !!!
Tillbaka till jobbet och julfestligheterna.

I kväll bjöd Kvibergs idr.område både på störning- och miljöträning …
När vi som bäst höll på att träna kontakt och följsamhet/fotgående i kanten av en av de bortre fotbollsplanerna (i lampornas sken från gångvägen bredvid ) såg jag på håll, några ljuskäglor närma sig och väl framme i höjd med oss, stannade dom i dunklet mellan två belysn.stolpar. Ljuskäglorna tillhörde ett gäng hundförare och deras hundar. Fick ingen uppfattning i mörkret vad dom höll på med, hur många dom var, eller vad dom hade för raser.  

Passade på att träna kontakt medan dom stod kvar där i mörkret, innan dom efter en stund började röra på sig – hundarna med rasslande kedjor släpande efter sig – och dom var många (ca 10st), det kändes som raden aldrig tog slut. Först DÅ förstod jag att det var ett gäng med weightpull-ekipage och de flesta hundarna var staffar-

Rejs stod där med högburen svans, spetsade öron och STORA !!! ögon … och undrade nog, vad är detta ? Jag provade efter en stund, när ungefär hälften hade passerat, att ta fram kampleksaken för att bjuda upp till lek/kamp, var nyfiken på om han kunde avbryta sitt tittande och börja kampa. Och se det kunde han – han började kampa med det samma, vilket kändes bra.
Gick över fotbollsplanerna tillbaka mot bilen, pga att det var så halt på gångvägen. Väl tillbaka vid p-platsen, fick han bekanta sig med den pågående fotbollsträningen på den belysta planen med konstgräset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar