Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 8 februari 2014

JAKTTRÄNING

Träffade idag åter Susanne och Jossan för en stunds jaktapportering. Platsen var Stenared där vi höll till den senaste gången. Inledde med att avslöjade både valpplaner och med gråten i halsen informerade jag även om Özets tillstånd.   

Vi startade med lite jaktlydnad – jaktfot och inkalln. – med några dummys slängda som störning. Fortsatte därefter med markeringar (med Jossan som kastare, skitbra sådan) – 2 enkla med dolda nedslag, följt av 2 enkla med kastaren dold. Susanne o Nelson tränade strax bakom oss men frestelsen blev för stor för Nelson, som smet rusande efter Özet några gånger. Men som tur var inträffade inget och jag kunde skicka om Özet efter varje incident och han sprang på som inget hade hänt. F.ö. jobbade Özet på FANTASTISKT bra, blev riktigt stolt över honom, särskilt som greppen vid de sista avlämningarna var perfekta. Bra med lite ”besvärligare” terräng mao.
Avslutade med stort sök, 6 dummys, utlagda, varav 2 st kanindummys. Gick finfint, tills den sista då han sökte ganska länge, med avbrott för ”toabesök” – jaja, hade inte bajsat sen i morse …
Skitnöjd med Özets prestation styrde vi kosan hemåt, där jag efter mitt FB-inlägg fick mig en tankeställare då bästa ”coachen” Mariette (Twist - Özets pappas matte), påpekade att det nog var att föredra att avhålla Özet från ALL fysisk ansträngning tillsvidare i avvaktan på ultraljudet och utredningen … tänk att han har en sån naiv matte !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar