Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 20 februari 2014

GLAD ... LEDSEN igen !

Efter en tid – som känts oändlig - med obeskrivlig oro, blev vi obeskrivligt lättade efter dagens veterinärbesök på Blå Stjärnan.  Det ÄR inget fel på honom … alla fall inte organen invärtes !
MEN efter bara efter ett par timmar efter hemkomsten fick vi en kalldusch, nästan direkt efter jag skrev om de goda nyheterna på FB, nämligen den att veterinären (som har varit kanon) ringde upp och hade fått svaret från urinprovet som togs i samband med ultraljudet. Provet visade att njurvärdet trots allt ÄR för högt + att han hade blod i urinen (vilket han iof kan ha fått isamband med just provtagningen när dom sticker in “provröret” (eller vad det heter) vilket innebär att hon/veterinären ville att vi skulle komma in med ett nytt urinprov i morgonbitti. 

Är så himla stolt över vårt superduktiga ÖZ. Han skötte sig exemplariskt och blev snabbt omtyckt och populär bland de som kom i kontakt med honom. Gissa om man blir stolt, när man får höra att det är en fröjd att jobba med en sån trevlig och social hund !
VAD veterinären verkade tycka om den ofullständiga remissen, kunde man avläsa genom hennes diskreta ”himlande med ögonen” . Bl.a. stod där bara att Özets njurvärden var förhöjda, men inga mätvärden, där stod även ett par svar på frågor som inte överrenstämde med svaren jag hade angett …

Efter vår berättelse om hela långa ”händelseförloppet” gjordes en grundlig genomgång (hela kroppen inkl. tassar o klor) av Özet och därefter togs prover bl.a. på öronsekret och ett skrapprov på nosen – allt bra ! Efter att ha fått info om att lymfkörtlarna var ok, kanske att de vid bakbenen var ngt svullna, men vetten tyckte inte det var nåt anmärkningsvärt. Sen var det dax för ultraljudet, som såg jättefint ut. Vilken lättnad, för det var ju det här som vi varit så ängsliga för, att dom skulle finna nåt som inte stod rätt till !

Då Özets symtom är av det udda slaget, så skulle veterinären, som vidareutbildar sig inom dermatologi (hud) och endoskopi (titthål) konsultera sin handledare (expert inom området) i Sthlm, där för övrigt, all expertis inom området finns. Vi pratade foderallergier och veterinären förklarade att det just är proteinerna i fodret hunden reagerar mot. Vanligast är reaktioner mot protein från nötkött, därefter kommer lamm och kyckling (+ vete, mjölk o ägg).


Lättade och glada åkte vi hem, men vad som ”hände” sen vet ni ju !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar