Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 2 februari 2014

BRUKSSÖK - floda g:a sågverk

Under natten då jag hade svårt att sova, hörde jag hur regnet skvalade och tänkte surt, att det blir ju ”kul” i morgon på sökträningen …
Men på morgonen hade det slutat regna och solen hade t.o.m. så smått börjat visa sig. Det skulle visa sig bli en riktig härlig dag – alla hade vårkänning – i ca 3 plusgr. och dagsmeja, vilket iof innebar (för min del) plaskblöta kängor (orsak = ingen impregn. längre) 

Vid Flodas gamla sågverk (”3:e bommen”) Gles granskog, med lite större ansamlingar av vegetation lite varstans. Terrängen platt, vid första anblicken såg det väldigt lättsprunget ut, men det var tyngre för hundarna (även för oss) än vad vi först trodde.

I startordn. Malin, JAG, Aneta, Git, Britt.
7 skick – Britt (1:a vä) Git (2:a hö) var figgar, Aneta stigade, tills Malin kom tillbaka.
De flesta skicken var hyfsat raka, kallade tillbaka – med framgång - ett par ggr, för omskick med utmärkt resultat. Tomslag på 3:e skicket, rakt och fint och ett kanon framslag. I övrigt blev framslagen bättre och bättre, varav det sista (näst sista skicket) blev kanonbra. Sista skicket blev en ”hitta”.

För att undvika avståndsmarkeringar, körde vi även idag på lösrullar och han hade även sitt vanliga halsband, för att han inte skulle komma åt fastrullen. Nästa gång testar vi åter fastrullen, men då med en godis INNAN han ”får” ta rullen.


Sammanfattningsvis var jag mycket nöjd med Özets prestation, särskilt som jag var mycket orolig hur han skulle bära sig åt, då han kände av att Xanta var i höglöp. Git hade nämligen strax innan, rastat sina hundar längst vägen som går förbi rutan. Och när vi var på väg till rutan hade jag svårt att få kontakt med honom och var ”rädd” att han skulle bryta ut från sökrutan och springa tillbaka till kissefläckarna. Men som tur var blev det inte så, utan han jobbade på, vilket gjorde att jag kände mig tillfreds. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar