Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 28 februari 2014

HAR HAN SLE ?

Även om det INTE alls känns uppmuntrande (för det är troligen inte foderallergi) så känns det som vi iaf börjar få lite klarhet om vad det KANSKE kan vara …

Veterinären menar att symptomen Özet har, KANSKE kan vara tecken på sjukdomen SLE Systemisk lupus erythematosus som kortfattat betyder att immunförsvaret har rubbats och som i sin tur leder till att det egna immunförsvaret angriper vissa av kroppens egna friska celler. Symptomen beror på vilket organ som angrips. Läste, att symtomen bl.a. kan börja med förstorade lymfkörtlar och njurpåverkan och vidare tecken kan vara utslag (ofta lokalt o avgränsat omr.), småsår, för lågt antal röda, vita blodkroppar ... precis som på Özet !

Förutom de tidigare blodproverna, väntar vi nu på svar från ytterligare en provtagning – finns det negativa eller positiva reaktioner av antikroppar ? Vi har ju också lämnat in ett andra urinprov, som visade att det fanns både proteiner och blod i urinen.

Özet har nu påbörjat medicinering (proteinerna i urinen) och fått dietfoder (njurarna), som vi förstås hoppas på att han ska svara på. Han påverkades nästan med än gång av både fodret = lite lös i magen och medicinen (allmänt hängig o trött och lite illamående – övergående normal biverkning)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar