Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 1 april 2013

JAKTTRÄNING – kåsjön

Inget aprilskämt att dagens träning gick jättebra och att vi båda var nöjda med varandra, var inte heller något aprilskämt. Hade nån ändrat på klockslaget vi skulle träffas eller byte av plats idag, hade jag inte vetat vad jag skulle tro … men nu blev det inte så … så kl. 11.00 träffade vi Mia och Kicki med sina servicehundar labradorerna ,Ize och Torro i ett strålande väder med verklig vårkänning.

Tog oss en nätt liten promenad ner till grusvägen, där jag för ett par dgr sen rekat för att Mia lätt skulle kunna ta sig fram med sin permobil. Özet brydde sig inte alls om permobilen, han gick där som om han alltid hade gjort det … men kom nu i skrivande stund på att han ju faktiskt har ”umgåtts” med en permo för 2 år sen.

Vi inledde med närsök, med 8 utlagda minidummys. Hundarna (Ize o Özet) hämtade in 2 st åt gången. Özet hade väldigt svårt att hålla sig till området – svävade ut, så jag fick kalla tillbaka ett par ggr. Funderade på om det var nåt som ”distraherade” (vilt som rört sig i omr.) för även Ize svävade ut en aning. Annars helt OK !

Özet & jag fortsatte sen med 2 enkelmark. och direkt därefter en dubbel i samma nedslagsmärken. Lätt som en plätt !
Innan fikat körde vi ett långt (70-80m) linjetag, med två dummys lagda i skuggan. Ville testa om han skulle byta, men det var ingen som helst tvekan. Bra fart, även om just greppet på den sista inte var det bästa.
Efter fikat och som avslutning, sände jag Özet på 4 enkelmarkeringar, på var sin sida av vägen. De 3 första med halvdolda nedslag och den sista helt dold. Kanon bra markeringar, men var särskilt nöjd med den sista som var riktigt svår – som han satte klockrent ändå - där både avlämning och grepp, men framförallt GREPPET var perfekt !

En sån himla bra och trevlig träningsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar