Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 17 januari 2013

CLINIC MED DITTE ANDERSSON

En CLINIC om kontakt, följsamhet och fritt följ.

Hämtade i kväll upp Britt, för vidare färd mot Hallå Hund i Hyssna, för att där möta upp Susanne och några ytterligare trän.kompisar. Sen blev det tre timmars clinic med Ditte Andersson, som med sin härliga och positiva inställning visade på ett tydligt sätt, tillsammans med sina egna hundar (labb.) - mest med sitt "nyförvärv" 5½ mån., men även med sin elithund Abby - hur hon la/lägger upp grundträningen med valp-och unghunden. Hon berättade och visade även hur hon sen utvecklar övningarna som så småningom leder till ett tävlingsmässigt fritt följ. Hon var en mycket underhållande och inspirerande föreläsare/instruktör, som generöst delade med sig av sina tankar och tips. Som de flesta instruktörer numera verkar göra, lägger Ditte stor vikt vid hundens attityd och engagemang och lägger hela tiden fokus på en glädjefylld och lustfull träning - men poängterade att man samtidigt måste vara vaksam, så att man inte tappar bort sig på vägen (tex. så att inte stress uppstår/inträder) Ditte återkom ständigt till sina 3 "ledord" - GLÄDJE - KÄNSLA - TEKNIK (hur går jag, vilken position har hunden osv) och menade att hundens glädje, engagemang, självförtroende och förarens utstrålning (känsla/glädje) alltid bör ligga i focus. Att tänka på att förarens egen (goda) känsla och glädje bekräftar hunden. Och sist men inte minst så talade Ditte mycket om hur vi belönar på bästa sätt - bl.a.om vikten av att variera belöningarna.

För er som redan inte visste, kan jag nämna att Ditte är med i landslaget (lydn.) med sin 7 åriga labbetik, Abby. Den senaste meriten var på VM i Salzburg 2012, då dom gick till final efter att ha fått helgens högsta poäng i kvalet, men tyvärr var Abby skadad på finaldagen och dom blev tvungna att bryta.

Fylld av glädje och inspiration åkte vi hemåt genom en mörk skog och pga av mycket babblande, missade vi avfarten till motorvägen och hann ända till Hindås innan vi reagerade att vi kört för långt ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar