Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 22 januari 2013

LYDN.TRÄN. på GBG HUNDARENA 2


Ikväll var det åter dax för lydnadsträning på GBG Hundarena på Hisingen - nu i den STORA hallen - tillsammans med Anne&Frippen, Helene&Skroffan och Susanne& Aussi+Sheltie och Kicki&Schäfer.

Med ett par nya hundar och den stora hallen (gummimatta) blev det ännu en prövning i ny miljö för Özet. Det var ganska "skräpigt", med många hårtussar och små papperslappar som låg lite varstanns - svårt att motstå för ett litet Öz som har stort sniffbehov. Men tycker att Özet i övrigt var allmänt ofokuserad och lät sig störas av de andra hundarna på ett sätt som han inte visat tidigare.

Hade inför kvällen ett bättre upplägg än förra veckan. Tänkte bl.a. testa några övningar från föreläsningen med Ditte, vilket inte riktigt gick som jag hade önskat.

Efter uppvärmning med engagemang alá Anders - vilket gick kanonbra - forts. jag med en av Dittes övn.(oxå för att höja engagemanget) men Özet forts. att sniffa efter hårtussar och annan skit, efter att ha smaskat i sig min slängda godis, istället för att snabbt sluta upp efter mig (springandes i motsatt rikting) som var tanken ... - Ööhhh ... VA ... e du där borta, tänkte han och kom lunkande till mig ! Fortsatte sen efter ett ytterligare misslyckat försök, ännu en "Ditteövn." - gick (FF) rakt mot väggen för att sen göra hö.om, alldeles intill väggen - inga problem - riktigt snyggt t.o.m. !

Ö v r i g   t r ä n i n g ....
FF - i början riktigt bra, men vid positionträn. blev han ofokuserad och stördes av de andra - när vi åter körde fritt följ, var han väldigt oengagerad och ofocuserad - kände inte alls igenom honom måste jag säga ...
DIR. - sitt resp. ligg = inte vidare värst bra
RUTAN = här taggade han till igen - gick KANONBRA med en targetplatta som LÅG kvar, till skilln. mot mattan/underlaget i den mindre hallen.
FRAMFÖRGÅENDE (del i mom.) - med Susannes targetpinne - gick så JÄKLA BRA ... undrar om polletten trillat ner - det lär väl visa sig vid nästa trän. tillfälle ....
APPORT. – träapp./håll fast = tugg - bollen verkar inte hjälpa längre !!!!
                – metall/greppande och hållfast – körde VÄLDIGT "lekfullt" - jag stod på knä på golvet och rullade iväg metallen - kommenderade därefter - Özet mkt mer taggad än sist och greppade riktigt bra
Testade som avslutning (innan platsen) att "skoja till det" och gå FF i "zig zag" alá Ditte - gick rätt hyfsat, särskilt med tanke på att Özet var rätt trött vid det här laget ... MYCKET trött t.o.m. tror jag !
PLATSLIGG. – var väl inte den mest focuserade platsen han presterat - det var VARMT - han hässjade - han snusade - jag "sa till och "teckanade" åt honom upprepade ggr – 3min. (4 hundar - Frippen - Özet - Skroffan - Aussin)
 
Väl hemma kunde jag konstatera att Özet var JÄTTETRÖTT och fullständigt däckade i sängen. Hoppas han vilar sig i form och blir alert i huvudet, nu till helgen, då vi ska gå en helgkurs för Ander Kjernholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar