Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 25 oktober 2012

LYDN.TRÄN. (lunch) MED STÖRNING


Tänkte först att färden skulle gå till Paradiset för en skogspromenad, men på väg dit …

Denna gamla borgruin - som bara är en kuliss - kan man se högt uppe på berget i området Paradiset. Den byggdes runt sekelskiftet 1900. Den skulle trösta den tyskfödda hustrun till en industripamp, då hon led av svår hemlängtan och skulle kunna sitta där uppe och titta ut över ”Rhendalen” (Sävedalen)

.. ändrade jag mig och satte kurs mot PBK's appellplan för en stunds lydnadsträn. istället.






Precis när jag satt upp rutan, kom det en liten bilkaravan (4st) körandes på grusvägen, förbi app.planen, varav den sista med släp. Efter att Özet o jag ”glott oss mätta” på ”karavanen” och just skulle börja med rutan, upptäckte jag ett litet ÖZ, som satt med sträckt hals och böjde huvudet bakåt tills nack-kotorna inte tillät mer, samtidigt som han vädrade … Jaha ja, på släpet fanns troligen en älg, tänkte jag och sa samtidigt till Özet att skärpa sig.

De första gångerna, plockade han upp targetplattan och överlämnade glatt till mig, så jag skippade den och fortsatte, med blandat resultat. Han var VÄÄÄÄÄLDIGT okoncentrerad pga älgdoften. Vid ett tillfälle när han fått bollen som belöning, släppte han den och fortsatte i full kareta i riktning efter bilarna. Jag gormade – lite i panik – eftersom jag var rädd att han skulle sätta fart efter ”älgbilen” och till slut springa ut på STORA vägen … Lite väl överdriven oro kanske, men man tänker ju inte så "rationellt" alltid ! Men som tur var, stannade han efter en liten bit … med nosen DJUPT nerborrad i marken på nån fläck …

Efter andhämtning, var vi tillbaka på plan och fortsatte med både hopp och fritt följ. Det fria följet var precis lika bra som i måndags, då det ju gick strålande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar