Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 6 oktober 2012

HUSSETRÄNINGAR

För andra lördagen i rad, erbjöd sig husse idag, att hjälpa till med app.träningen. Har märkt att allteftersom tiden gått, har både förståelsen och intresset ökat vad det gäller jaktapporteringens olika delar.
Alltså – förra lördagen, gick färden till Getryggen/Västra Långvattnet. Vi körde ett ”stort sök” – med 8 dummys utlagda i zig sack - uppe på toppen (vid vindskyddet) av Getryggen, i ett område med bl.a. högt gräs och pors och med Tommy som förare. Gick strålande bra. Özet ignorerade t.o.m. ett par orienterare som passerade precis bredvid.  Fortsatte sen (när vi vandrat ett stycke) med markeringar - två enkla - en dubbel i samma nedslagsmärke – några varianter på komb. linjetag/markering.

Idag gick färden till Kåsjön, rakt fram efter vattenintaget och träningen bestod av dubbelmarkeringar, linjetag + stoppsignal, med mig själv som förare och Tommy kastare - ordningen återställd alltså. Också idag gick det strålande – förutom att Özet vid stoppsign. snabbt fattade att han skulle stanna efter halva sträckan – men dock UTAN att invänta stoppsignalen … fortsatte därför att skicka på ett par ”hela” linjetag, innan vi försökte med stopp igen, vilket då gick riktigt bra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar