Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 1 oktober 2012

BESÖK HOS Anders Kjernholm


Till er som nyfiket väntat på inlägg om besöket hos Anders Kjernholm i Varberg, kan jag bara säga att jag var jättenöjd, men det är lite svårt att återge kvällen och övningarna. Men gör ett litet försök. Vi tre som åkte ner, var alltså Susanne, Stina och jag.

Anders började med att presentera sig själv och sin träningsidé, som bygger på en analysmodell som han kallar för "Nyckeln", där de två grundläggande sakerna är att få hunden att anstränga sig och känna självförtroende. När vi efter fika och hade berättat om oss själva och våra mål, fick vi visa upp ett fritt följ, för att han på så sätt ville se BL.A. hur samarbete och engagemang såg ut – allt efter analysmodellen. Efter det fria följet, gick Anders tillsammans med de andra, igenom hur det såg ut …


Och här är delar ur Özets och min ”analys” som vi ska utgå ifrån när vi jobbar vidare :

 Özet utför momentet med glädje
 Özet har bra fart/tempo, men Anders önskade att han ansträngde sig mera - var mer engagerad
 Både relation och samarbetsvilja var bra, medan ”ledar-chefsskapet” ligger på gränsen !!! Det visade sig nämligen i samband med genomgången efter det fria följet = herr’n  avvek – olovandes - för att undersöka omgivningen - han fann bl.a. Anders egna hundar (i bur) och även de andra hundarnas belöningspåsar fullproppade med godis. Min ”charmiga” hund hade presenterat sig ….

Sedan testade vi alla en övning där våra hundar fick fundera ut lösningar och därmed tänka och engagera sig. Kul – såg verkligen hur hundarna TÄNKTE och engagerade sig, för att sen agera, även om Özet inte uppskattade sanden/sågspånen på korvbitarna ….


Nöjd och med tillförsikt, började vi (jag i egen bil) hemresan i ett mörker, som igentligen inte passar ett ”bildstyre” som jag och inte blev det bättre av att man fick trängas i omkörningsfilen, när man körde om alla långtradare ….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar