Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 15 augusti 2011

TOLLARSPECIALEN - WORKING TEST - NKL

 RUTA 1 – vattenmark. – blev av "inroparen" uppmanad att gå med kopplad hund fram till domaren. Jag valde trots det, att gå med Özet lös (han går bättre då) och på väg fram, blev jag full i skratt för att det var så blött och sumpigt att vattnet forsade in i mina jympaskor, då vattnet gick till anklarna. Domaren skrattade INTE, utan sa :
– och ni tävlar i ökl förstår jag
– öhh .. nej, nkl, svarade jag, lite förvånat
– det var väldans vad en del av er i nkl vill stila, med att ha era hundar lösa
– ??? nä, det är inte märkvärdigare än att han går bättre utan koppel än med
Ajdå, detta började ju ”himla bra”, tänkte jag ! men sen fortsatte vi och Özet skötte sig kanonbra - gick RAKT i – simmade direkt ut och direkt in – kämpade och slet som en tok för att komma upp ur vattnet – när han väl lyckades komma upp, släppte han tyvärr dummyn och skakade sig – plockade upp den för avlämning.

Då sa domaren nåt märkligt
– ja, jag kommer inte diska er i alla fall
– äöhe ???? ljudade jag helt oförstående
– det var ju synd att han släppte där … annars utförde han ett strålande arbete !
– äöhe ???? tack !

Forfarande helt oförstående, gick jag tillbaka till de som stått och tittat, som var lika oförstående, eftersom dom också hade hört domarens ”diskning” !
Senare hörde jag att det var domarens humor och hade skojat, vilket jag inte hade varit mottaglig för !

 RUTA 2 – närsök – ganska säker intog jag rutan och skickade ut honom mot sökområdet. Ville avvakta söksignalen för att ge honom en chans att finna dummyn själv. Men i nästa ögonblick satte han upp nosen i vädret och sprang (galopperade) i väg in i skogen. FAN, nu drar han, tänkte jag …. NEJ, gormade jag och strax därpå blåste jag inkalln. Och märkväl, han VÄNDE och på väg tillbaka skuttade han in i sökrutan och greppade dummyn och levererade till mig – hepp !

 RUTA 3 – dold markering, med dold kastare – ganska osäker - då han har varit väldigt ojämn på markeringar den senaste tiden. Men han gjorde en kanonmarkering, men som vanligt kom han in jonglerandes för avlämning.

 RUTA 4 – dirigering (linjetag) – tvärsäker (linjetag Özets paradgren) intog jag rutan och skickade ut honom mot målet. Han sprang ut … men efter ca 3m stannade han med nosen nerborrad på en fläck och verkade totalt väck ! Jag gjorde ALLT i min makt – ropade, manade på, klappade händer, blåste stoppsignal – INGET hjälpte ! När han äntligen höjde huvudet, DÅ lyfte han på benet och slog en kiss och DÅ vände jag mig till domaren och sa att jag avbyter.!

 RUTA 5 – markering – vände 90 gr. – dirigering (linjetag) – på markeringen la jag på en närsökssignal när han började ”yra”. Linjetaget gjorde han klockrent! OBS ! Vid BÅDA avlämningarna var hans grepp inte perfekta, men helt OK !

Ruta 1 vattenmark. = 17p
Ruta 2 närsök = 12p
Ruta 3 doldmark. = 16p
Ruta 4 dirigering = 0p
Ruta 5 mark.+dirig. = 18p
SUMMA 63 POÄNG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar