Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 23 augusti 2011

MERA VILTTRÄNING

Till kvällens jaktträning hade jag tinat upp två av de kniporna jag skaffade i våras. Alltså skulle här apporteras knipa för första gången ......

Pia (+Anders) , Ingea , Therese (+Lars?) , Elisabeth

Sök och viltträning stod på dagens schema.
Inledde med söket och försökte anamma vad som sas på kursen i lördags. Vi la ut två sökrutor, med 8 dummys. Den ena i lite blötmark och den andra (Pias o min) i sluttande granskog. Vi lät hundarna plocka in 6 st.

Özet strulade på den första - han hade plockat upp en dummy som han släppte, när han kände vittringen av den som låg uppe på en sten, vilken han tog istället. :-( Förutom det, gick det strålande, även om greppen var var oerhört slarviga.

Precis när Özet var klar med sitt sök, kom det ett par orienterare. Och kort därefter vimlade det av flåsande orienterare i hela skogen ... men Pia satte igång Bonus på söket ändå och han var verkligen jätteduktig, som inte blev nämnvärt störd.

Efter söket började vi med viltträningen.
Özet fick samma hjälp som i lördags - dvs lite retning från Pia, medan jag själv höll tyst, tills han tog den ... DÅ lockade jag med godisburken. Slutade med att Pia inte behövde "reta" - Özet greppade fint och avlämnade i hand, vilket han gjorde varje gång.

Vid första försöket reagerade Özet med att sniffa och lukta, såg ut som han inte ville ta den - men jag tyckte själv att kniporna luktade rätt mycket (iaf den ena), så kanske var det av den orsaken han tvekade .... eller så var det bara för att det var en ny sort - ingen gräsand denna gången !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar