Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 28 juni 2010

LUNCHDRAMATIK

Tänkte - var ska jag promenera idag, för om möjligt undvika ORM ! Härromdagen stötte jag (Özet lyckligtvis ovetande) nämligen på orm vid tre tillfällen på samma runda - varav EN iallafall var en huggorm (stor som f...n) den andra såg jag bara "svansen" på när den ringlade in i vegetationen och den sista var bara en kopparödla/orm.
Efter lite diskuterande med mig själv, beslutade vi oss för att det fick bli Kåsjön. Först några apporteringsövningar i den glesa granskogen på väg ner till sjön, vilket gick riktigt bra. Sen tänkte jag att vi bara skulle gå en bit längst sjökanten UTAN att köra några app.övningar.Men efter en stund kunde jag inte hålla mig ... jag VILLE köra några vattenapporteringar - så jag ropade på honom och att få apportera i vatten - se det ville han oxå. Han skötte sig alldeles förträffligt. Förutom EN gång, då han K N A L L A D E ..... HAN mitt lille ÖZ tjuvade ????? Nja ... jag lyckades iallafall stoppa honom och göra helt om och helt om igen, för att sen kommendera. Då skötte han sig utmärkt !
Sen började vår vandring hemmåt och det var DÅ det "DRAMATISKA" hände. Glad i hågen störtade han iväg och jag lät TYVÄRR honom hållas. När han varit utom synhåll en stund för länge ropade jag ... ingen hund kom … visslade (jaja, jag vet … jättedumt) … ingen hund - nä nu jävlar - och jag började springa mot, ett stycke ÖZ, som jag i det läget inte såg skymten av. Väl framme, såg jag honom smaskandes på något - vad i helvete – NEEEEJ och Özet tog en av majskolvarna och rusade iväg. Och med mig galltjutande/skrikande i bakgrunden, släppte han ”skräckslagen” kolven. Phu, tänkte jag – då fick han inte i sig hela kolven i alla fall.

Men på väg tillbaka till jobbet blev jag efterklok, och funderade på HUR MYCKET han lyckats klämma i sig innan jag kom fram. När jag ringde veterinären, tyckte dom jag skulle komma inom 4 timmar för att framkalla kräkning och tömma hela maginnehållet. Sagt och gjort och jag åkte hem för att hämta Özet och fann att han redan hade tömt – om inte hela, så halva - maginnehållet. bl.a en massa cm-stora majskolvsbitar. Jag ringde vet. igen, som menade att hade jag tur, så kanske han hade fått upp det mesta och att jag ska ha honom under uppsikt under de närmsta dagarna. Men jag fick givetvis själv avgöra om jag ville komma eller ej.

Så där är vi nu – kollar hans allmäntillstånd, samtidigt som vi har koll på att han gör ifrån sig och VAD som kommer ut bakvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar