Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 25 februari 2021

LYDNADSTRÄNING

Idag har vi varit på Agiliteam och tränat lydnad tillsammans med Lena och Karin.

Jag startade med Rejs. Inledde med FOTGÅENDE, med fokus på ljudandet - blev förvånad, för han ljudade inte alls. Fortsatte sedan med RUTAN - hade isskrapa (måste ha nåt som han inte apporterar) som tasstarget - gick riktigt bra, även om han steppade lite. För att fasa ut targeten, testade sedan att byta den mot en liiiiten kartonbit (3x3cm, som jag hittade i en låda), istället för att ta bort targeten helt. Att ta bort targeten helt funkar inte alls, då han springer omkring i hela rutan och letar efter den. Gick bra 1:a gången med kartonbiten, men sen flyttade den sig och han velade därmed omkring och letade efter den, innan han hittade ställde upp sig. Avslutade med FJÄRREN, som inte gick lika bra som vid de senaste gångerna. Tror att han var trött i huvudet efter rutan + att det var jättevarmt i hallen. Lena tipsade om att testa att lägga in ställande och försöka få honom att fokusera på ordförståelse. Testade och det gick riktigt bra - ska jobba vidare på det.

Satte Rejs i bilen och lät Semla följa med upp, där hon fick vänta i tygburen, tills det blev hennes tur efter Sambas och Blossas pass. Inledde med RUTAN, som gick utmärkt. Testade även att lägga henne vid två tillfällen, oxå det gick bra. Lät henne "skoja till det" lite, med ag.gungan mellan momenten - lite trevande 1:a gången, sen bjöd hon självmant. Övergick till HOPP och varvade INKALLNINGAR, för att "kontrollera" ingångarna - runt eller direkt vid sidan. Fortsatte med APPORTERING vilket gick riktigt bra. Bra fart både ut och in, dock något tidigt släppande. Men kände ändå att det går framåt. Avslutade med några RUNDA, som hon utförde med riktigt dåligt tempo, för att avsluta med att bryta ut och fortsätta åt sidan för att sniffa i golvet.

Det var VÄLDIGT VARMT i hallen och båda (alla) hundarna tog slut i huvudet. Rejs efter kanpanjen i RUTAN, där vi nötte ganska mycket och Semla tog slut efter hoppet och sedan apporteringen. 

Lena gick ner och satte Blossa i bilen efter deras pass. Det blev lite väl mycket dötid sista halvtimmar, så med förutsättning att Lena gör på samma sätt nästa gång, så tror jag att jag tar med båda hundarna och låter Semla sitta i tygburen och Rejs får sätta sig i gallerburen efter sitt pass (växlar med Samba alt. Blossa). Får be Lena, ta Semla ner till bilen efter träningspassets slut.


*

På kvällen lyckades Semla knipa åt sig ett smörpaket från köksbänken medan T. lagade mat. Hon fick i sig ca 150-200 gr., som hon vid läggdax mådde riktigt dåligt av. Senare på natten kräktes hon och mådde sedan bättre och sov hela natten igenom - phu, så skönt, trodde det skulle bli en jobbig natt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar