Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 29 januari 2019

ÖPPEN NOSEWORKTRÄNING

Ikväll var Rejs o jag på öppen träning i nosework – ville testa för att se hur han skulle klara ny miljö (med många hundar i rörelse) och söka i en helt ny miljö där han aldrig varit – skulle han överhuvudtaget fatta vad han skulle göra.

Nästan 40 starter, som delades om i 2 grupper, som i sin tur delades upp i 2 ytterligare grupper, med två sök per/grupp (1 inomhus, i vårt fall i källaren + 1 behållarsök, i vårt fall utomhus) Rejs var riktigt duktig, både i söken men framför allt i miljön runt om kring.
  •  Inomhussöket, i källaren valde jag att veta var gömman var. Fick bra feedback och många lovord på vägen – han har bra ”inställning”, är ivrig men fokuserad, markeringarna är bara att jobba vidare på.   
  • Behållarsöket (kartonger), ute på altanen – han markerade redan efter några sekunder, en micromarkering som jag faktiskt observerade, men inte riktigt vågade lita på. Han återgick till samma och gjorde ytterligare en snabb markering, men jag var fortfarande osäker och lät honom fortsätta, men när han återkom 3:e gången till samma kartong, sträckte jag upp armen = yes, rätt ! Hela sökarbetet gick på ca 1min. 
Funktionärerna vid varje sökstation var jättebra, stöttade och gav feedback, men förövrigt reflekterade jag över var att JAG tyckte det var ganska oklart upplägg och dålig uppstyning – iaf för oss som aldrig varit med tidigare. Jag efterlyste inform. om ”gulabandhundar” med tanke på att Rejs behövder lite spejs. Men kände att ingen tog speciellt hänsyn till det, jag fick ständigt påpeka att vi behövde avstånd. Men tyckte ändå att Rejs klarade pressen riktigt bra, tyckte t.o.m. det var hundar som hade det betydligt jobbigare än Rejs.

Sammanfattningsvis var jag så glad och stolt över Rejs beteende och sökarbete. Bonus var att vi träffade några trevliga bekanta, bl.a. Elin och Carina. En bra kväll helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar