Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 29 mars 2018

SÖK - RÅHULT

För att få sammanhängande ledighet över påsken, hade jag idag bytt ut min lediga onsdag till idag. Och dagen ägnades åt sökträning och det var pga./tackvare ! att deltagandet på söndagens sök skulle bli lite magert och fler föredrog idag, så vi bytte helt enkelt dag.

Vegetationen i rutan var mest granskog och var inte det minsta kuperad, men rätt jobbig för MIG ändå pga. den djupa snön som fanns på de öppna våtmarkerna. Ibland höll skaren och ibland sjönk man igenom till knäna, medan Rejs klarade skaren fint. Alltså stundtals jobbigt för mig, medandet var ganska lättsprunget för Rejs. Rejs och jag ut som 2:a och jag hade bestämt mig för att backa och ”återuppta” både dykupper (eftersom han inte gick riktigt rakt förra passet) och ”tjo” på påvisen, beroende på hur laddad han skulle vara inför skicken.

Britt och Aneta figgade, medan Lena hade stigen. tills Git tog över när hon hade kom tillbaka.
Körde 6 skick. Vet att jag precis innan första skicket ändrade mig från dykupp till att skicka utan, då han hade full fokus och hade fått Britt i vind (motvind). Även, en andra skicket blev utan dykupp, för även här hade han full fokus, därefter kommer jag inte riktigt ihåg hur det blev – när/om det blev dykupp/tjo eller ej.

Men oavsett dykupp eller ej, påvis med tjo eller ej, så gick han näst intill som en klocka – rakt och fint, bra tempo, ok följsamhet tillbaka in till stigen. Matten helnöljd alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar