Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 2 december 2016

MÅN.- SÖN. 21 - 27 nov.

Veckan inleddes med att Tommy fortsatte sin golfkurs - sitt tredje tillfälle - innan han på tisdagen drog norröver för nya jobbuppdrag. Rejs och jag (Semla var hemma) for till Kilanda, för vår lydnadskurs tillsammans med schäfergänget –2 st av 3 st exkl. Rejs.
 Stationer = fotgående/ställande/tasstarget (vid hopphinder) /saktagående. Rejs var duktig och det säger jag utan omsvep, för han är verkligen duktig. Därimot har matte en del att jobba på, främst i samband med ställandet men även i saktagåendet.

 På tisdagen var det dags för avslutning på rallykursen. Träningstävling och filmning stod på schemat. Sällan har jag blivit så frustrerad och irriterad på Semla som denna kvällen. Hon snusade sig igenom den första halvan av banan, innan jag bröt. Var riktigt irriterad. Snusandet är INTE pga att jag var nervös, för det var jag inte. Därimot har jag säkert en annan kroppshållning, men framför allt har jag INGET GODIS …

Efter fikat och som avslutning, körde vi en omgång där jag enbart fokuserade på kontakt och följsamhet, ibland skylt moment och ibland fortsatte jag bara förbi skylten.
Innan hemfärd, fick Rejs komma in och köra ett litet pass – fotgående och ställande. Han minsann, brydde sig inte nämnvärt om några dofter (bara nån enstaka gång). Var jättenöjd med honom, särskilt som det var fösta gången han var i hallen.

 Det var i mitten av veckan jag såg en SVART räv springa över vägen framför bilen, när jag var på väg ut med hundarna på lunchrasten – sååå coolt – den var liksom grafitgrå och var så fin. Kan säga att jag var alldeles exalterad … lång stund efter !


På kvällen åkte jag till klubben för att främst utnyttja belysningen kring appellplan för rastning av hundarna, men även för att köra ett litet lydnadspass. Men det var liiiite läskigt, då jag såg vildsvinsbök och inte kunde avgöra hur färskt böket var … misstänkt färskt ! Och obehaget späddes liksom på pga att båda hundarna vädrade och spanade för fullt …

 På torsdagen, när veckan började lida mot sitt slut, fick jag ett infall och körde till ”Bertils hage” för att Rejs skulle få ett jaktapporteringspass, vilket var läääänge sedan. Han var så jätteduktig – både med jaktfoten som uppvärmning och sen med stadgan, fart, grepp, leverans och avlämningar … ja, ALLT – sicken kille !

 Sen kom helgen och den inleddes med en tur till Fjärås och vår massör. Rejs fick där ett litet lydn.pass, där vi fokuserade på fotgående (förstås), ställande och saktagående/framåtsändande. Gjorde ett tappet försök att rigga för filmning, utan nån större framgång. Men Rejs, skötte sig hyfsat bra, med tanke på att jag själv inte var/är riktigt avslappnad, då han har stenkoll på både skog (mkt vilt i omgivn.) och grannar som trädgårdsarbetade …

På eftermiddagen träffade vi Karin&Sambo, för ett lydn.pass vid varpaplan. Rejs = fotgående - Karin agerade störning - lite ställande - lite sitt från liggande. Semla = konskick, följsamhet + sitt - stå (1steg), sitt (2), ligg (3) i en följd.

Och helgen avslutades som så ofta numera, med en dag i sökskogen. Rejs var duktig, skötte sig bra, men hade uppenbara problem vid ett skick som gick ut i ett ”våtområde” med pors. Men efter ett antal skick, där vi inför varje skick hade närmat oss figgen, lyckades han till slut hitta Britt. Därefter avslutade vi ” klockrent”, där både skicket, framslaget och påviset gick strålande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar