Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 25 december 2016

MÅN.- SÖN. 19 - 25 dec.

Denna veckan blir nog ganska lätt att sammanfatta, då Tommy nu åter är hemma från sitt jobbande utanför GBG-regionen och jag mest jobbade. Medan Tommy på kvällen inledde veckan med ”jul”middag tillsammans med sitt jobbgäng, ägnade jag och hundarna oss åt ett kort lydnadspass i vardagsrummet. Fick ett infall gällande krypet för Rejs del. VET ju att det måste få ta tid, men det ibland känns det som vi inte kommer någonvart och därför ville jag testa att helt enkelt resa mig upp (stå rakt) utan nåt godis i handen. Åh shit vad bra det blev - om än lite "orytmiskt", men det går iaf åt rätt håll. Men va f_n ... lyckan gällande krypet varade inte särskilt länge, dagen efter gick det inte fullt lika bra, inte lätt med en alldeles för speedad gosse. Ser ett tydligt mönster, han liksom tar två ”steg” i taget. Minns vad Git Jering sa på Özets tid – se upp så ni inte hamnar där hunden tar två steg i taget … försök avancera snabbt till tre steg !

Fick i slutet av veckan lite julstämning, när jag tog en vandring genom ett juligt Göteborg, innan jag sammanstrålade med kompisen som uppträdde i den sjungande granen, som hon gjort sen starten (2004?) Efter hennes uppträdande gick till Bryggeriet på Avenyn, för att äta. Tur att vi hade trevligt, då pizzan var den sämsta jag ätit på år o dar – tjock botten och ljummen !
På fredagen hade jag tagit ledigt från jobbet och vi tog tillsammans en härlig promenad på golfbanan – härligt att se hundarna kunna sträcka ut …
Vad hittade du där för nåt, husse - går det att äta ? 
Kvällen blev go med lite förberedelser inför julafton – då bröderna med familjer kommer på vår numera traditionsenliga glöggsammankomst – det blev glögg, pepparkakor och FB samtidigt som vi såg på Binglottos uppesittarkväll och inväntade att julskinkan skulle bli klar ... en go lilla julaftonskväll helt enkelt !

Julaftonsmorgonen inleddes med sämsta tänkbara väder – ösregn – men som sedan lättade och vi kunde ta vår skogspromenad i Råhult medan det var uppehåll. Det var inte bara vi som hade Råhult som mål – där var smockat med bilar, men uppenbarligen var alla på ”andra sidan vägen”, för vi mötte inga under vår tur. Lagom till Kalle, kom brorsorna och min äldsta brors två pojkar. Uppslutningen blev lite skral pga sjukdom, jobb och ”julstress” i form av förberedelser innan anstormningen av gäster. Efter några trevliga timmar önskade vi varandra en fortsatt trevlig jul och sa hejdå, for Tommy och jag iväg till Lindholmen och Tommys yngsta bror, med familj + mamma och andra brodern med familj.

På väg till bilen ....................................................... kisserunda hemma i kvarteret

Jaha ... osså vaknade jag väldigt förvånad, snorförkyld på juldagen. Hur gick det till ? Kände mig mer och mer vissen allt eftersom dagen gick. Men trots förkylningsmatthet och täppt näsa kände jag att jag måste ut o få en nypa luft – vad passar då bättre än gå upp i skogen tvärs över gatan och träna jaktfot. Tror bestämt att de gångerna vi tränade ”attkommairättstämning” sen kennelhelgen i våras har gett resultat, för det gick förvånansvärt bra – dock fortfarande helt utan störning ! Nu ska vi ta mig tusan träna jaktfot 10-15 min. om dagen både kors och tvärs vintern igenom … ska bara bli frisk först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar