Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 26 juni 2016

HUVUDBRY (sökträning)

Sökträningen idag gav mig lite huvudbry, då jag tycker Rejs blivit alltmer omotiverad. Varken figgar eller godis verkar längre ha nån större dragning. Ser ju tydligt att han har koll på dykupperna, men sen efter att ha blivit ivägskickad bryter när han hittar nåt som har större dragning – idag, dofter (vilt ?) nära en liten bäck, som han fastnade vid flera gånger.

Körde 5 slag/skick (Aneta o Britt figgar, Git stigen). De första slagen på ena sidan, var kuperade, men det som var klart jobbigast var att det var tungsprunget (blött, DJUP blöt mossa), både för hund och människa.

Det hela känns jättekonstigt, med tanke på att han kändes jättemotiverad de första tre träningstillfällena och gick som en ”klocka”. Tänker hur jag kände då – att Rejs redan efter de tre gångerna kunde, vad Özet behövde 2-3 månader på sig att lära, men Özet å andra sidan, gick ju sen snabbt från klarhet till klarhet.

Även påvisen har blivit sämre. När jag idag provade att själv försöka utmana honom med att se vem som skulle komma ut först, tyckte han det var roligare att vi sprang tillsammans än att det blev konkurens. Men får väl ändå ge det hela en chans, har ju expertis med i gruppen som har tänkbara lösningar på lut. Bl.a. att först börja med bollbelöning efter påvisen, istället för ”tråkgodis”(som han iof gladelikt glufsar i sig när han väl är framme vid figgen, så SÅ tråkigt kan han inte tycka det är) 
Hade alltså ingen go känsla efter just sökpasset, men stannade till längst vägen för en liten rastningsrunda i skogen, samtidigt som jag ”slängde” in några närsök (tennisbollar) och när jag såg honom arbeta, DÅ blev jag tillfreds - han ÄR verkligen duktig och tycker det är så KUL :-)

- Har du inte fattat det matte, jag gör bara saker jag ”brinner” för /Rejs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar