Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 18 juni 2016

TRÄNING både FM o EM

Var idag tillsammans med Karin och gästade Angereds bk, för en stunds lydn.träning. Bra väderlek - mulet och omkr. 15gr. - perfekt för iaf Semla, som är lite känslig för värme, medan Rejs pumpar på oavsett.
- Inledde med Rejs och några ingångar och starter, som jag nog tyckte gick hyfsat bra - det tar sig, sa ... Sen hade jag tänkt köra några apporteringar och hopp/ut, med avstod pga att han "hettade till" när det kom en kille med en terv som först stod och kollade oss, men som så småningom tränade på planen bredvid. Ville inte riskera att han drog över till andra sidan ... Körde istället lite kryp och IPO-ingångar(först utan app.bock, sen med)
- Semla fick sig en "genomkörare" av fokus och uthållighet (övn. fr. rallykursen) = typ, 5 steg - bra, fortsätt, 10 steg - duktig/belöning. Varierade sen antal steg/sträcka och avslutade sista gången LÄTT. Fortsatte med stadga, varierat med några inkallningar. Avslutade med hopp.

Två trötta och nöjda och duktiga hundar ...
*** Senare - på eftermiddagen/kvällen åkte vi till Kåsjön för ett litet vattenapp.pass. Måste ju börja träna med annan kastare nu när det går så fint när vi kör ensamma. Men ACK, SÅ SVÅRT sa Rejs med annan kastare ! Tror aldrig jag mött så många under en och samma runda och märk väl att det regnade, då det ju brukar vara färre ute än annars. Men uppmärksamma och "listiga" matte, lyckades undvika de värsta konfrontationerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar