Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 31 januari 2016

JAKTKURS 1

Joråsåatt ... om ni vill väcka uppmärksamhet - skaffa en Rejs !

Idag startade vårvinterns jaktkurs (SSRK - Titti & Regina) - jaktkurspremiär för vår del. Inledde med en något uppvarvad (tjutande) Rejs, men som så småningom lugnade sig o kunde genomföra övningarna helt OK :-) Överlevde gjorde oxå Semla, som var ensam hemma i 4 tim. UTAN att förstöra någonting

Tanken med kursen för min del är mest att se var Rejs ligger i sin utveckling - hur fungerar (eller inte) han i grupp ? Inledde som sagt helt hysteriskt, under vår vandring från bilen till gruppen. Gjorde lite egna övningar under tiden Titti & Regina pratade upplägg mm. Delades sen in i två grupper, varav den ena fick göra några apporteringsövningar, mest för att Titti ville se var vi stod. För vår del blev det lite olyckligt då "knäckdummys" användes. Rejs fullständigt äääälskar att bita så det hörs att det "knäpper". Vi blev senare erbjudna ett något bättre alternativ - inte lika tuggvänlig - men då hade Rejs redan kommit in i sitt "tuggmood", så istället för det tänkta linjetaget blev det avlämningar. 

Under fikapausen tyckte jag han skötte sig utmärkt - lite pip, men dock. Efter lite info och presentation bytte vi grupper och följde med Regina, för lite jaktfotsövn. och inkallningar. Övningen med inkallningarna (inkalln.sign.) blev som väntat alldeles för svårt för REjs. Då fick jag backa undan och låta honom göra annat, tills det var vår tur. Men därimot gick jaktfoten förvånansvärt bra - både bakom och framför ett uppställt led och dessutom slalom mellan de andra ekipagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar