Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 3 november 2013

BRUKSSÖK härkeshultsvägen - el-stn/brevlåd-

Rutan direkt efter stenarna vid gångvägen – stigen på var sida om gångvägen.
Terrängen på högersidan, svagt ”normalkuperat”, vänstersidan blandskog, som efter ett dike övergår i ett stort fält/åker

Iklädda, i full regnmundering började vi valla rutan och när vi återkommit till ”starten” upptäckte vi två jättegigantiska högar med BRÖD (frallor, te-kakor o hela limpor) precis där vi hade tänkt oss andra skicket. Och därmed var samtalet i full gång, om huruvida jag skulle våga skicka Özet över/förbi ”hindret/störningen” eller ej !!! Visserligen plockade vi upp högen som låg precis i skicket och ”fyllde på” högen som låg 10 meter därifrån … MEN … det kommer INTE funka, sa jag … du måste våga utmana, sa Lena E.  … kommer ALDRIG funka, sa jag … du MÅSTE våga utmana, sa Lena E. … sagt och gjort …

I startordn. Jag&özet, Britt&Sambo, Lena E.&Elda och Lena&Tessla
Lena E. stigade, medan Johan (hö) och Lena (tollare) figgade.
8 slag, med fastrulle

1 hö. bergsskrevan (Johan) = OK 
2 vä. jägar/vakt-kuren (Lena tollare)
Oj oj … var ska jag börja …
- Jag skickade och han sprang rakt ut … efter ca 10-20 m fick han vittring på brödhögen och började sin framfart mot högen, samtidigt som jag själv gapande avancerade framåt och nådde fram till högen samtidigt som Özet.
Skickade om och när Özet var i jämnhöjd med brödhögen riktade han in sig mot högen igen . jag röt så det ”sjöng” i skogen och han avbröt och fortsatte rakt fram, till jägar/vakt-kuren(ljudisolerad) där figgen satt (med stängd dörr). Såg att han sprang runt jaktkuren och letade efter ingången, men helt plötsligt var han utom synhåll och efter en stund började jag ana oråd … jag ropade, men inte en tillstymmelse till hund.
Samtidigt som jag tänkte … nu har han hittat ännu en brödhög, började jag att springa i riktning dit jag TRODDE han kunde vara. Och mycket riktigt, en bit in i skogen stod han och kalasade på en ännu stor hög med … OST ! Säger bara, TUR att han INTE är den mest  glupska hunden …
- Efter ett nytt skick, sprang han nu rakt i riktning mot jaktkuren, för att NU bryta ut åt ANDRA HÅLLET, ut på fältet/ängen snett bakom jaktkuren. Och vad var målet nu då ? Jo, ÄNNU en hög med bröd !
- Trots ännu en skarp ”tillsägelse” och nytt skick, gjorde han ännu ett försök att nå brödhögen … men efter ett rytande från en matte, fortsatte han faktiskt fram mot jägarkuren och fann figgen, som nu öppnat dörren på glänt. Påviset (löst) inga problem.
3 hö. gran – inga probl.
4 vä. åkern – skickade och Özet, som först sprang rakt ut, för att sen ändra riktning mot brödhögen på åkern. Jag satte av i en rasande fart och hoppade över diket, ut på fältet och ”tog honom i hampan” … tillbaka till där han bröt ut och skickade på nytt = BRA !
5 hö. gran – inga probl.
6 vä. dike mellan skogen och åkern – här gjorde Özet ett litet försök till att nå brödhögen på fältet, men avbröt när jag - från stigen - röt till och fortsatte till figgen. Men när han skulle ta rullen fastnade han med benet i rullen och blev ståendes. – hjälpt mig !
7 hö. gran – inga probl.
8 hö. gran ? – ännu ett högerskick, med tanke på att stigen nästan svängde 90 gr. – bra, även om Özet nu mattats väsentligt.  

PHU … vilken dag … trots att jag blev blöt, frusen och fick ”halsont” och huvudvärk efter allt gapande och springade efter Özet, är jag nöjd – t.o.m. mycket nöjd – med dagens sökträning. För utan pushning av träningskompisen Lena, hade jag aaaaaldrig antagit utmaningen att skicka Özet mot/förbi det uppdukade smörgåsbordet …

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar