Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 2 december 2012

BRUKSSKÖK - råhultsvägen (vä. elskåpet)

Att dagen skulle bli ett kylslaget sök, förstod man när tittade till termometern, för den stod på  –10grader innan avfärd hemifrån, även om graderna steg allt eftersom timmarna gick och hamnade på ca –6-7 gr.

Vegetationen var öppen och gles blandskog, med en stor äng på vänstersidan (ca 10-15m i rutan), ganska lätt terräng – några kullar/höjder – men ändå med flera bra legor – bl.a. en bergsskreva och flera täta granar.

Området var välbesökt av både barnfamiljer, folk med hund, men framför allt folk med hästar och våran stig var en hästväg !!! Det passerade minst 9 st hästar medan vi höll på ….
I övigt verkade det vara ett vildsvinstätt område, med uppbökade markytor över allt. Och som om det inte räckte med vildsvinsdofterna, för en tok som Özet, så fann vi också resterna av ett rådjurskadaver som var upphängt i ett träd (varför ?). Men som Lena (trän.kompis och matte till Özet boxerkompis Elda) helt riktigt sa, som dock inte var med på träningen idag - nyttig träning, störningar behöver man också

Nästan full styrka – i startordn. Aneta&Zoe, Britt&Sambo, Jag&Özet, Annica&Cesar, Git&Xanta.

Annica var stighållare åt Özet&mig, medan Aneta och Git figgade – höger sida (Aneta) i skogen, på vänstersidan (Git) var figgen invirad i kamouflagenät en bit ut på ängen.
Vi körde 5 slag, varav det första åt höger (Aneta) i en bergskreva (som låg bakom en kulle) vilket gick utmärkt. Vid andra skicket, blev det stopp vid en plastpåse som han (vilket de andra hundarna också gjorde) var tvungen att undersöka. Därefter gjorde han en stor lov och jag blev ”rädd” att loven skulle inkludera det upphängda rådjurs slamset. Men det gick bra, han kom tillbaka och jag kunde skicka om. Tredje skicket var tomt, skickade om ett par ggr, innan det blev bra. Med ”god planering” lyckades jag få Özet att undvika rådjursslamset ... men istället lyckades att hitta nåt annat ätbart, då jag hade skickat på påviset efter fjärde skicket. Suck !

Sammanfattningsvis var denna sökdagen inte heller (likt trän. sist) den mest ultimata träningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar