Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 19 december 2012

LYDN.TRÄN. I LANDVETTER

Var ikväll och tränade lydnad – äntligen efter ett långt uppbehåll - i ännu ett ridhus - denna gången i Landvetter - tillsammans med Susanne, Stina och Britt.

Eftersom jag var lite sen bl.a. pga trafikstockning (trafikolycka) på motorvägen, värmde Özet & jag först upp med lite fotg./rutan/läggande u.g. – innan vi fortsatte med gemensamt sittande resp. liggande i grupp. Özet har fortf. svårt med att lägga hakan i DIREKT vid kommenderingen och vid sittandet hade han svårt att låta bli att lägga sig – fick sätta upp honom två ggr.

Vi körde sedan momenten - FF, inkalln., apport och budföring som avslutn. mest för att träna på att han inte ska krypa ur skinnet när nån ”främmande” klappar honom.

Stina kommenderade, medan Susanne filmade. Fan så bra det var – fick ju nu se MINA brister klart och tydligt (bl.a. mina minimalt pendlande armar), MEN DET BÄSTA av allt var att upptäcka att Özets svans gick/viftade glatt under bl.a. fotgåendet – det gladde mattehjärtat !

FF - frenetiskt snusande (dom andra hundarna också) på en fläck (ca 2x2m2) annars helt OK. Inkalln. - som vanligt med bra fart, men (som vanl.) med bekostnad på ingången.
Apporteringen – där tuggas det precis vid ingången … jobbar vidare på att försöka lösa det ! Budföringen – med Susanne som mottagare – som sagt, herrn har aningen svårt att håla sig i skinnet när det klappas på honom … jobbar på det !

Sammanfattningsvis var jag nöjd med att Özet numera tycker det är så kul med lydnaden, även om träningen inte blev den mest optimala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar