Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 27 november 2011

KLUBBMÄSTERSKAP - PBK

Efter lördagens trevliga umgänge med morbror Tusse o Ann Mari från Stockholm, hade jag idag ”lämnat över ” till bror Thomas, så  jag kunde delta på dagens KM i lydnad. Hur gärna man än vill KAN man inte vara på två ställen samtidigt !

Men en vägbeskrivning utskriven från klubbens hemsida, for vi iväg – Özet & jag – mot Ryggebols ridhus, i GOD tid för att hinna med en ordentlig rastning vid framkomsten. När jag – nästan framme – åkt fram o tillbaka ett par ggr utan att hitta … var f_n  :-(  är det där j_vla ridhuset, sa !!! jag högt för mig själv ! Strax därpå dök ännu en bil upp och snart var vi 5 bilar som körde fram o tillbaka utan att hitta nåt ridhus. Efter en ½ - timmes mkt irriterande letande, hittade vi till slut och kan säga att vägbeskrivningen var långt ifrån riktig. Att agilityfolket hittade var ju inte så konstigt, dom tränar ju där höst- och vintertid !

En lång dag var att vänta med upplägget – först 3:ans och 2:ans lydnad, sen agility, sen 1:ans lydn. med avbrott efter halva gruppen, sen fikapause, då ALLA bjöds på mackor, dricka och kaffe, uppskattat förstås, sen mera agility, sen resterande lydn.ekipage och slutligen mera agility !

Britt med Rassel inledde lydnaden i klass 3, med ett toppenprogram. Hon var självklart kanonnöjd, särskilt som det var premiär i 3:an. När sen ett av 2:ans ekipage klev in i manegen, med en hund som började tokraca i omgångar under programmets gång, började jag bli ”orolig” hur Özet skulle bete sig, han som aldrig hade befunnit sig i ett ridhus.

Under den långa väntan, med ett flertal hundrastningar, förstod jag att VI hade tur som klarade oss från de värsta regnskurarna, medan ANDRA inte hade samma tur. Men till slut blev det då äntligen dags för klass 1 och platsliggandet. Özet&jag i mitten – jag tvivlade på att han skulle lägga hakan i vid kommenderingen. Mina tvivel besannades, ingen haka i. ”Brydde” mig inte så mkt i det, utan lämnade honom och hoppades att den senaste träningen ändå skulle ha gjort honom ”säkrare”. Jo men visst … han låg där och såg så cool ut, sista minuten la han ner huvudet på ett av sina ben. YES, en 10:a TROTS att det i mellanåt lät som taket på ridhuset skulle lyfta i den hårda blåsten, som höll på att öka till storm under tävlingens gång.

Sen efter både fikarast och agility blev det äntligen vår (hamnade i andra hälften av startfältet) tur. Inför insläppet/ingången, stod vi vid hinderförvaringen under läktaren och värmde upp med lite kontaktövn. mm. Men mitt i vår uppladding, började det bäras in hinder – de stora balanshindrena – vilket gjorde att vi flera gånger fick avbryta och ”klämma” in oss längst väggen …. kändes inget bra alls. Özet som först var jättetaggad, blev nu ståendes med sloksvans och hängde med huvudet. Fan tänkte jag – nu har han ju tappat sugen totalt ! Strax därpå sa tävlingsledn. till att dom skulle hålla upp med hinderbärandet (jag hade också muttrat ogillande) och vi blev inkallade för start. Ja, ja det går som det vill, tänkte jag och stegade in i manegen.

Platsliggande 10
Tandvisning 10
Linförighet   8 SS, DK
# Några snea sättanden, som jag rättade till. Annars bra kontakt, även om han släpper den ibland. Ngt bättre attityd och focus önskas. När jag efter momentets slut, berömde och klappade om honom … tänkte han – åh, nu passar jag på att dra till ”domarens låda” och väljer ut poängen själv ! Domaren tog FEL poängspade, hälsar Özet !
Läggande   8,5 DK, huvud
# Gjorde en knappt synbar (trodde jag – ha ha) halvhalt. Sen var jag ”tvungen” att snegla på honom, för att se att han verkligen la sig.
Inkallande   9 SS
# Perfekt, om det inte vore för han satte sig ngt snett.
Ställande   9 DK
# Kanonbra. Men antar att det var armen som var DK’t. Jag anv. tyvärr (omedvetet) armen, som alltid tycks hamna i rörelsen bakåt, samtidigt som jag kommenderar. Trots att jag nu verkl. försökte tänka på det, blev det tydl. ändå så.
Apportering   7 Tugg
# Jättebra. Han tuggade pyttelite - lite snålt med poäng, tyckter jag nog !!!
Hopp   9
# Ingen motivering till poängavdraget. Men skulle tro att det var för ett litet snett sättande igen.
Helhetsintryck   9
# Jättenöjd med 9:an

S:A POÄNG = 177

Efter en redan lång dag, blev det till att vänta ytterligare, först på resterande lydnadsekipage och sen på att agilityn skulle avslutas som sista tävlingsgren. Under tiden vi satt på läktaren och kollade, hade stormen ökat i styrka – regnet piskade och slog mot ridhusets väggar och tak, samtidigt som vinden slet, i dom samma. Till slut hade sista agilityhunden hoppat färdigt och strax därefter började prisutdelningen.

Herregud tänkte jag, när Özet&mitt namn ännu inte hade ropats upp efter 4:e platsen … Vi kom alltså på pallens bronsplats – en hedersam plats – efter superduktiga 2:an Jeanette & Thea (dvärgschnauzer-tävl. i kl.1 ) och 1:an Britt & Razzle (labb-tävl. i kl.3)

Strax före hemfärd var det någon som sa att vindhastigheten hade ökat till, snart stormstyrka och vi blev rekommenderade att åka den större (omväg) vägen – genom Floda – ut mot/på motorvägen.
Sen vet vi ju hur väderleken utvecklades ... "Lill Berit" kom på besök, snäppet under orkanen Gudrun !




Tommy har nu gett plats tillsammans med sina golfutmärkelser ....

1 kommentar:

  1. HALLÅÅÅ HALLÅÅÅÅ GRAAAAAAAAAAAAATTTTTTTIS!!!! Ni är ju suuuuper!! Upp med en bild på Tollarbos facebooksida NUUUU!! Grattis igen vad roligt!! Finns det film kanske?? (= (= (=

    SvaraRadera