Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 7 november 2011

JAKTKURS TITTI & REGINA 5 (avslutn.)

Fortfarande förkyld och med en hiskelig hosta som "rivit" upp mitt gamla "ryggonda" ... men det är NU ... i lördags var DÅ ... då avslutningen på höstens jaktkurs gick av stapeln ...



... i Kållered – vid Hembygdsgården Långåker. Jag var som sagt fortfarande hängig och trött efter drygt en veckas förkylning och hostande.

Eftersom vi anlände tidigare än planerat, blev det en liten promenad i sakta mak, bort över ängarna innan vi vände och anslöt oss till dom andra. Väl där slog vi oss ner utanför Hembygdsgården och hade en öppen eldstad strax intill, där vi senare grillade korv.

Dagens upplägg : ett enklare ”jaktprov”, med två stationer … valfritt om man ville köra vilt resp. dummy ! Jag valde dummys, efterson vi forfarande inte fått fart på viltträningen.
Titti – kombination linjetag och markeringar (en enkel + en dubbelmark.)
Regina – sök med 5 dummys/vilt.

Linjetaget och markeringarna gick på ett svagt sluttande fält, där markeringarnas nedslag blev dolda.
# Linjetag – med Titti&Moyo i täten, intog vi startposition - ”tänk på vinden” sa, Titti – jag skickade – Özet sprang rätt ut – vinklade av/ut lite väl mycket (ca 20gr. ifrån själva linjen), men letade sig tillbaka – med påverkan fr. Titti la jag på söksign. som gjorde att han snart fann dummyn.
# Enkelmark. – fortf. med Titti&Moyo i täten intog vi ny startposition – valde det längre avståndet – dummy kastades – jag skickade – Özet spikade – vid början på återgången, tyckte mig se att han ändrade kurs, varpå jag la på inkalln.sign. (el. så ropade jag … el. så klappade jag händer …)
# Dubbelmark. – jag skickade – tror han tog den först kastade först ?!?! – bra återgång (tror jag)
- jag skickade på den andra – han sprang mot kastaren – snurrade omkr. där ett ögonblick, innan jag la på närsöksign. mest för att få loss honom därifrån – vid återgången, efter halva sträckan släppte han dummyn för att sniffa på nåt - jag tog några steg mot honom samtidigt som jag muttrade – han återtog dummyn och kom in för leverans.

VAD som hände, och NÄR det hände, kommer jag inte riktigt ihåg, då jag ju inte var riktigt kry i varken kropp eller knopp så är minnet lite vagt. Men en sak minns jag – nämligen att greppen var ovanligt bra – inga jongleringar !

Söket gick i en ”ene-backe”, med flera stora stenar (småberg!!!) inramat av en stengärdsgård på två sidor och bestod av 5 dummys (6st?). Trots att söket var ”lätt” – dvs. dummysarna låg ”öppet” (inte nergrävda) – visade det sig att hundarna hade jättesvårt att hitta – iaf. ”dummyhundarna”, vilket även gällde Özet !

Özet jobbade på hela tiden, men även om han inte lyckades hitta mer än två dummys, så blev jag glad när jag lyckades ”trycka” ut honom på djupet i rutan, vilket Özet var de ende av ”dummyhundarna” som gjorde. Kan också nämna att det bara var EN av hundarna (vilt) som fixade alla 5 st. Två hundar (vilt/dummy) hittade 3 st, Özet fixade 2 st, medan resten bara hittade en.

Sammanfattningsvis och resultatmässigt blev Özet & jag bästa ”dummyekipage”, vilket gladde en matt och vissen matte …

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar