Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 18 maj 2011

LYDNADSKURS I REGNTUNGA SKYAR

På kvällens lydnadskurs inledde vi (dom som ville) med att lägga personspår. Jag la vårt ca 200m i skogen, med 1 träapport + 3 leksaker - med favoriten som slut. Medan spåren sen låg och gôttade till sig, körde vi lydnad.

Vi inledd med position och ingångar, som uppvärmning - därefter fritt följ, vilket gick strålande. Kunde inte önskat bättre följsamhet och focus ! Även läggandet och ståendet under gång, var kanon. Sandra (instr.) som tittat, sa att JAG själv hade en helt annan attityd idag än vad jag brukar ha ! Kanske var det för att jag inte hade några "förväntningar idag.

Innan fikat, gjorde vi ett platsliggande. Gick inget vidare - han var lite "orolig" och snusade i gräset och vägde över från sida till sida, några gånger, tills han tillslut reste sig till sittande - MEN satt kvar (vackert så) - kunde på avstånd, göra tecken att han skulle lägga sig igen.

Efter fika och pause och i väntan på spåret, körde vi lite hopp över hinder - brukshoppet/kl. II. Gick ganksa bra - behöver fortfarande få ut honom och han sätter sig "gärna" lite för mkt åt sidan i förhållande till hindret.

Sen när spåret hade legat i 1½ timme, var det dax för "påsläpp". Özet var väldigt ivrig fram till starten, men när jag hade satt på selen lugnade han sig.
Efter "påsläppet" började han ganska snart utforska lite egna intressanta dofter och det verkade som han "glömde" av vad han höll på med. Han missade den första apporten (en leksak, som vi/jag tyvärr aldrig återfann) men fann istället träpinnen. Därefter svävade han ut på vilovägar igen, tills han tillslut hittade den näst sista app. och därifrån gick han klockrent till slutapp.

Susanne (instr.) tyckte att han skötte sig helt OK för att vara andra gången - särskilt som detta området är jätteladdat med olika dofter - allt från folk, hundar vilt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar