Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 24 maj 2011

JAKTTRÄNING

I kväll träffades Pia, Ingela och en ny trän.kamrat – Elisabeth med flattiken Riva, på p-platsen i Paradiset, för att sen gå till området kring Surketjärn. Vi struntade i den planerade vattenträn. och focuserade istället på några av de övningarna som vi hade i ”läxa”.

Gjorde först några markeringar (enkel) med ”framtag” och hälsn (övn. fr, kursen).
Özets 1:a markering blev för svår - han hittade den inte, så jag kallade in honom och sände honom sen på linjetag, vilket gick perfekt. Den 2:a (hö.) markeringen gick strålande.

Därefter vandrade vi bort till ett annat område för att träna linjetag och närsök.
Först ut var linjetag. Vi hjälpte varandra med att lägga ut ett synligt linjetag, som las på samma plats hela tiden. Medan jag sände på samma linje, men längde avståndet (4ggr-slutl.ca 40-45m) hela tiden, flyttade dom andra sig och skickade från nya vinklar. Inga som helst problem för Özet. Tycker mig märka att han är ganska säker på linjetagen nu.

Vi avslutade med närsök. Jag och Özet drog oss undan för att jobba självständigt utan ”publik”, medan dom andra tittade på varandra. Özet jätteduktig på själva söket, men förstår inte att han ska börja direkt efter signalen - behöver fortfarande hjälp med att komma igång.

När vi gick hemåt, släppte jag Özet först och efter en stund släppte även Pia Bonus. Visserligen gick det bra, men jag fick ”vakta och passa” Özet hela tiden – för såfort Bonus kom i närheten, växte Özet till goldenstorlek och gick spattigt med rest ragg och högburen svans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar