Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 19 april 2011

TRÄNINGSTÄVLING - 2 - LYDNAD (PBK)

Förväntansfull, åkte jag upp till PBK och lydn.träningen (brukslydn.cirkeln) i går (mån.18apr.) kväll, med min egenhändigt tillverkade pinne för externbelöning. Hade bl.a. tänkt att fortsatta med framförgåendet, som vi påbörjade förra veckan. Men tji fick jag, för när jag kom upp till appellplan förstod jag att jag hade missat att vi skulle ha ytterligare en träningstävling.

Snabbt fick vi startnr. och snart var vi ute på plan inför platsliggandet - Özet&jag som nr. 2. Özet låg imellan dobermantiken Mara och boxerhanen Dizel, vilket kändes tryggt för min del. Precis när vi skulle lämna hundarna, dök det upp några med hundar, som klev rätt in på plan från sidan. Özet blev väldigt nyfiken och därför tänkte jag först säga till dom, men eftersom ingen annan tycktes bry sig, struntade jag i det och lämnade Özet i full längd och det gick jättebra ... visserligen berömde jag lite då och då ... Tandvisningen oxå gick strålande !

Innan jag skulle in på själva lydnaden försökte jag få honom att "tagga" till lite, vilket gick så där ! Redan på väg upp till appellplanen, kände jag att han inte var lika "på" som förra veckan. Kanske inte så konstigt med tanke på helgens sökkurs som säkert satt kvar i hans huvud !

Linförigheten flöt väl på, men inte alls med samma glöd som förra veckan. Jag TÄNKTE på mina steg i svängarna, men gjorde inget åt det !!! Konstaterade att det är lättare att utföra svängarna rätt, när han har full focus ... då behöver man bara hålla reda på sig själv ! Både platsläggandet och ståendet under gång var bra, även om jag återigen medvetet använde DK i platsläggandet. Positivt var att han denna gången, väntade innan han greppade apportbocken och tuggade n å g o t mindre ...

Men som jag skrev i FB, så tyckte jag själv inte att det gick fullt så bra som jag hade önskat ... men så glad man blir när folk spontant kommer fram och säger att de tycker Özet är duktig ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar