Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 7 april 2011

LYDNADSKURS 2:A - LBK

Var igår (ons.6apr,) på LBK’s lydn.kurs (2:a g.) Hade varit aningen tveksam om jag skulle delta på kvällens kursomgång – bl.a. pga sketvädret som varit under större delen av dagen. Mindes höstens regnande och bävade för att klafsa omkring i blötan igen, men hur som helst så var vi till slut på plats – visserligen något försenade, men ändå ! Vi klarade oss faktiskt från regn – bara något duggande i början – även om planen förstås var ganska blöt. Det regnade desto mer vid hemfärden, då det ösregnade – ibland ska man ha lite ”flyt” :-)

Vi delades in i 2 grupper - den ena, som snart är tävlingsredo (däribland Özet&jag) och den andra, som inte riktigt är mogna för tävl.start ännu !
Vi i vår grupp (Malin, Lasse, Petra och jag) , med Britt som instruktör, valde att börja med fotgående, för att sen köra vänster svängar och avsluta med stående under gång. Ett ekipage körde i taget, medan vi andra tittade på för att sen lyssna på kritiken.
Hur gick det då?
Fotgåendet – allmänt var Özet väldigt ofocuserad. Själv behöver jag se över, ev. ändra på, min stegförflyttning vid svängarna ! I övrigt fick jag bra tips att jobba vidare med.
Vänstersvängarna – det största bekymret var att, när jag skulle svänga framför Britt, ville han fram och hälsa på henne hela tiden - denna översociala hund ! - Gå på honom när du svänger, han måste lära sig att vara uppmärksam på dig och inte mig eller nåt annat.
Ståendet - jättebra - inget att invända. Körde först ett par snabba ställanden, för att sen avsluta med stadgan.
Platsliggandet – gick bra (ganska) – lämnade honom ca 10 (har ökat avståndet så sakterligen) - han kollade åt sidorna ett par ggr. men verkade inte direkt ”orolig”.
TANDVISNINGEN inte att förglömma ! Har ju nämligen haft lite problem med hans - som sagt - översociala beteende. Men nu måste jag säga att det börjar arta sig - han sitter n ä s t a n helt still.

Efter fikat, tränade vi (Özet&jag) självständigt

Fotgående - Använde mig av "tävlingsbanden" (tävl. till helgen) som var utlagda på appellplanen, för att få raka sträckor och bra vinklar i vändningarna. Kände att Özet nu var mer taggad än före fikapausen. Det gick riktigt bra imellanåt.
Inkallningar - Tränade fart - gick jättebra. Märkte att Özet hade börjat få en viss dragning till skogskanten - vädrade med högburet huvud och tittade ut mot skogen i mellanåt ...
Hoppet - 1:ans hopp inga problem. Körde även några av 2:ans hopp – än så länge bara att han själv ska bjuda/hoppa medan jag själv står kvar. Har inte tränat detta sen i höstas, men kanske är han snart mogen för vända om och sätta sig !

Nu när kvällen började lida mot sitt slut, började det åter att regna och på vägen hem hade det börjat özregna !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar