Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 6 mars 2011

JAKTKURS TITTI & REGINA 2

Har idag varit på apporterings/jaktkurs (2:a gången) för Titti & Regina.
På väg ut till Ljungslätt, stötte vi på Annelie (m. Smilla) som hade halkat av vägen - som var totalt isbelagd - vid möte med Jan-Inge (m. Nisse). Men vi kunde tillsammans – jag puttandes och Jan-Inge, med hjälp sin bil och ett jaktkoppel som draglina - dra loss Annelie.
Vi började med att gå igenom dagens upplägg, samtidigt som alla satt och njöt av den härligt värmande solen.

ÖVNINGAR:
 Kombination markering/linjetag - övning tillsammans med hela gruppen.
En mängd dummys (linjetag) placerades stående på rad.
Alla ekipage ställde upp på 2 led stående mitt i mot varandra – den mittersta föraren/rad vände sig om för att slänga "sin egen" markering.
Efter att resp. markering blev levererad, sändes en hund på linjetag - mot de uppställda dummysarna - mellan/genom "korridoren" av de uppställda ekipagen.

Trots att det var blev ett virrvarr av racande hundar … så tog dom sig dock samman efter varje race, och utförde sina uppgifter. Medan de flesta av hundarna racade runt för att försöka få igång de andra hundarna, så racade Özet enbart omkring för att jaga dofter och nåt ätbart … suck ... vet inte vilket som är värst ? Doftfreak eller ...

Efter fikapausen ...

 Kombination markering/linjetag - nerför slänten, över ängen, uppför slänten på andra sidan, med Titti som kastare
Först en markering (ca 50m) och under tiden hunden levererade, placerades ännu en dummy ut på samma ställe för linjetag
För Özets del fick jag, efter ett par misslyckade kommenderingar - då han redan efter 2m stannade/vek av för att snusa !!! - ta mig nedför ”DOFTslänten” och skicka honom därifrån. Upplevde honom som både splittrad och ofocuserad - fick kalla in upprepade gånger, efter att han inte hade nån större koll - markerat dåligt (inte alls ?) Men efter att Titti gjorde det lite enklare och kastade nedför slänten (mot oss) fixade han det bättre. Men som sagt, ett MKT ofocuserat Öz !

Sen bytte grupperna ...

 Minnesmarkeringar (ca 8-10m), med "walk up" längst grusvägen, med Regina som både kastare och "skytt" (med fejkat - gren - gevär på axeln)
Vi arbetade parvis. 2 ekipage gick jaktfot parallellt med varandra bakom Regina, som agerade skytt med en gren som gevär. Vi stannade – Regina kastade en markering åt vardera hållet – vi fortsatte jaktfoten, till nästa stopp för ytterligare markeringskast. Därefter sändes hundarna på resp. markering, gick vidare till stället där de första markeringarna slängts.

Vi gick tillsammans med .......... & Porter. Özet var JÄTTEDUKTIG – både i jaktfoten (Özet lös/Porter kopplad) och markeringarna.
Sen gick vi tillbaka till ängen och de andra ...

 Markeringar – en framåt och en bakåt. 2 "stationer" = Regina/gräskulle resp. Titti/skogsbryn
Började hos Regina. Vid första skicket, såg jag att Özet vädrade och samtidigt som han bröt sin ”bana”. Jag ”röt” samtidigt NEJ och han avbröt och återgick till sin ”bana” och fortsatte fram till dummyn och sprang tillbaka för levererans. Här tog jag fram inälvsgodisburken på "allvar" – vilket gav oerhört bra resultat skulle det visa sig. Nästa markering (bakåt) och skick gick med en himla fart – både ut och in för leverans.
Gick sen över till Titti och där fortsatte han med samma iver, vid bägge markeringarna.

JAG BLEV SÅ GLAD OCH DET KÄNDES SÅ OERHÖRT GÔTT ATT HAN AVSLUTADE SÅ BRA !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar