Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 13 oktober 2023

LYDNADSTRÄNING M. REJS PBK

Kände att Semla senaste tiden har fått mycket fokus och därför fick Rejs ensamtid idag. Åkte till klubben för att ge honom den aktivitet han älskar mest, nämligen att träna, vad spelar ingen roll, bara han får "arbeta".

"Huvudtemat" blev rallyträning, men det blev även lite lydnadsträning bl.a. med följsamhet, några läggande under gång, lite fjärr och lite till. 

Ställde upp en "hittepåbana" med 12 skyltar inkl. start/mål. Gick första rundan med godis i handen och andra rundan UTAN. Tycker han var/är duktig, ngt speedad som vanligt (gick därför själv låångsamt, med "tunga" steg). Han har fortfarande lite svårt för höger in bakom ryggen, men är jag bara lugn och tydlig fixar han det. 

Måste lägga krut på att få honom att sätta sig tajtare intill mig vid "sitt framför" och vid backandet - steg bakåt.

Även om jag har pensionerat Rejs och lagt tävl.ambitionerna på hyllan, så vill jag ju ändå ha ett MÅL med träningen, så målet för närvarande är start i nybörjarkl. till våren.

Lite kuriosa - 
- vid nåt oövervakat tillfälle, sprang han och scannade av plan och fyndade en belöningstrasa borta vid agilityprylarna, som han stolt kom för att visa upp ...
- jag höll på att gå ifrån nyckeln till Gröna boden, passade då på att be honom komma med nyckeln ...

Han var SÅ trött under hela kvällen, kom inte ens ner när jag tog kvällsmackan.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar