Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 19 januari 2022

PARTILLE BK

Både Tommy och jag har tyckt oss se att Semla har visat någon form av rastlöshet den senaste tiden (veckan). Hon har varit helt manisk gällande snusande efter något ätbart, även helt hopplöst jobbig med sitt krafsande i sin vilja att vi ska klappa henne, hon har haft svårt att koppla av helt enkelt.

Har ju sedan två veckor börjat ge Rejs en mer regelbunden lydnadsträning än tidigare och Rejs och jag var ju iväg till Angered igår och tänkte att det idag får väl vara Semlas tur. 

I ett riktigt sketväder - regnade dock ännu inte så mycket - åkte vi upp till hemmaklubben och hoppades att vi skulle slippa allt för mycket regn. Känns faktiskt bra att ge respektive hund ensamtid och måste ju faktiskt erkänna att det känns rätt avkopplande att ägna mig åt bara en hund i taget.

Fokuserade på fotgående/starter och apportering/avlämningar, vilket gick hyfsat, i allafall till en början. Hon har ju en förmåga att tröttna snabbt, det gäller att variera övningarna. Tycker dock att vi står och stampar - igen - i just apporteringen - hon tar stora omvägar inför leveransen/avlämningen. 

I övrigt körde vi lite fjärr och sättande under gång (båda startkl.mom.) Ang. fjärren la hon sig något segt, vilket hon "gärna" gör när det blir ett utförande på lite avstånd.  

Som avrundning tog vi en promenad ner till Maderna och tillbaka till bilen, via vildmarksleden. Klarade oss hyfsat från regnet, för det var först de sista 5min. som det hade börjat ösregna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar