Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 25 januari 2022

VACKRA KOHAGEN

Idag har det varit en alldeles strålande dag, 3-4 grader, blå himmel och nästan vindstilla. Tänkte, en sån här dag med så här härligt väder, så ska man ju passa på att beöka kohagen/ängen innan korna släpps in. Miljön är underbart fin och därför vill jag inte avslöja VAR det är någonstans.

Väl framme i hagen, gick vi runt och rekade hagen, för att undvika överraskningar av rådjur/hjortar, som kan vara där ibland. 

Körde lite apporteringsträning - Rejs 2 dubbelmark., Semla 2 enkelmark. - i sluttningen efter fina eken. Rejs helt ok, tog som vanligt den först kastade dummyn först. Semlas missade den första markeringen och sprang med hög fart rätt förbi och jag fick lite lätt panik för jag trodde hon hade fått korn på nåt vilt. Som tur var fick jag stopp på henne och hon vände och plockade upp dummyn på tillbakavägen - phu!

Vi fortsatte runt hagen och avlutade vi med 2 ytterligare dubbelmarkeringar över gärdsgården, innan vi påbörjade tillbakagången till bilen. Märkte på Rejs att han var trött vid den sista dubbeln, då hans fart hade mattats något och han ville lattja med dummyn på vägen in. Klart att det är jobbigt att springa fram och tillbaka 16 gånger (2x2 dubbelmark.) varav de sista två var över gärdsgården och var ca 70-80m. 

Det var lite svårt att "slita sig" från hagen - där är ju så otroligt vackert och solen värmde så skönt. Kände bägge två att det hade varit en go avslutning med en fika på plats, men får försöka planera för det nästa gång det är finväder. Gick hemåt genom skogen, via hällkistan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar