Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 19 september 2021

COACHTILLFÄLLE (1)

Efter ett låååångt uppehåll, ska jag nu försöka återuppta bloggandet och skriva om våra dagliga hundaktiviteter ...

Börjar med dagen, då vi var höstens första coachtillfälle hos min guru Monica Henricsson. Vi hade flyttat tilfället från i torsdags då det ösregnade - iallafall tydligen i Nödinge. Hemma i Sävedalen, regnade det ganska sparsamt, blev alltså mkt bättre än vad prognosen hade hotat med.

Inledde med genomgång och planering av övningar vid bilarna. Jag berättade om min uppgivenhet och frustration, gällande Rejs allt accelererande beteende, dvs att han är och har varit hyperspeedad hela sommaren. Pratade om hans vardag, ex.vis under promenaderna - M. menade att vi skulle försöka få in lugn, att minska "rejsandet" ... och JAG vet hur ... 

Vill tillägga att vi nu var på M's nya plan, ny plats (hemma hos henne själv) och det skulle ju snabbt visa sig hur Rejs skulle fixa denna nya miljö. 

Rejs o jag först ut - värmde upp utanför plan, utan nån större framgång, så vi tog oss an planen med en mkt speedad och övertaggad Rejs. 

Pratade återigen om att försöka få Rejs att inte tycka fotgåendet är så förbannat roligt, precis som för några år sedan, då jag kallade det för "maratonfot". Önskvärt vore ju att ljudandet ska minska/försvinna om jag kunde få hans förväntan att dämpas. 

Har jobbat med just positionen - att trycka tillbaka position - sedan tidigt i våras (mars), med hjälp av godis i handen. Sporrad av både Jenny W. och M. har jag sen i maj verkligen "kampanjat" detta, men har sedan i sensomras försökt fasa ut godishanden och med det kom oxå ljudandet tillbaka. 

Idag började jag/vi alltså återigen att gå fot läääänge - "maratonfot" eller "tråkfotgående" som jag nu kommer kalla det. Vi inledde med godis i handen ca 4min. (kopplet bakom ryggen), fortsatte sedan utan godis ca 4min. med avbrott för hopp (fokus på sitt efter ställandet efter hoppet). Efter summa summarum ca 10min. fotgående, kändes det superbra, trots störningar från M's hundgård, där hundarna skällde från och till.

Avslutningsvis pratade vi om vad mer som ev. kan påverka Rejs beteende - bl.a. reagerade M. på Rejs håravfall (han har tappat väldigt mkt päls i sommar) påpekande bara för att göra mig uppmärksam (hålla lite koll) för att - hemska tanke - utesluta ev. sjukdomar (typ hypertyreos). Kanske långsökt ja, men bra att ha det i bakhuvudet ...

Vid hemfärden kände jag mig glad och tacksam över dagen :-) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar