Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 7 maj 2020

TÄVLINGSLYDNAD - REJS

Blev på förmiddagen en gemensam promenad inkl. bad. Tror dock att den lilla spanjorskan tyckte det var för kallt, precis som hon tyckte vid början på badsäsongen förra året - hon tog en simtur och ville sen inte gå i igen.
Vid hemkomsten blev det en stunds altanpyssel (bl.a. grönsakssådd) mm. innan kvällens lydn.kurs med den lille röde ...


Innan kursen, tog jag en sväng till M. för att hjälpa (försöka) henne med en växtinventering (hotade arter) på en yta, inför hennes bygge av en träningsanläggning inkl. hall. Även o jag går helt bet på lavar och mossor, som var just DET saken igentligen gällde  - men jag hittade (i mitt tycke) inget anmärkningsbart, vilket M. hade annat sedan tidigare.
Inledde som vanligt med teori och genomgång av kvällens tema - inkalln./stå/ligg - vid bilarna, innan vi började vi med själva träningen - Rejs och jag ut som etta.

Det jag tog till mig mest från teorin, var vikten av att nöta ordförståelse och att tänka på att vid inlärning av nytt moment, så ska kommandot som ska VARA KVAR sägas FÖRST - tex. STÅ och sen varsågod (belöning).

Fortsatte med utveckling av vår tidigare träning av förberedande inför momentet inkallning med ställande/läggande. Först och främst kanske jag ska (bör?) byta kommandot "STÅ" till "STANNA" - som jag själv har funderat på tidigare (ställ. u.g.)

BOLLÖVN. - doppa tån i marken, samtidigt som jag slänger bollen (kasta först, sen tån)
- Gå ifrån Rejs - ropa kom ("slask") - efter halva sträckan säg ”varsågod” (hjälp till med handtecken om det behövs)
- Gå ifrån Rejs - ropa kom ("slask") - efter halva sträckan säg ”stanna/varsågod” i ett svep 
Variera mellan dessa två övningar ...

BACKA - träna ”backa” för att få ett bakåttänk - anv. vä. handen (vid magen) för att så småningom fasa ut den till sidan av höften ...

ÖVRIGA ANTECKNINGAR

SIDFÖRFLYTTN.
 kl.12-handen - om hunden är rakställd
kl.12.05 resp. 11.55 - om hunden är vä.resp. högerställd ...

Avslutade med platsliggning med tre hundar - tänkte först avstå, men då L. avstod ändrade jag mig och deltog.
Tänk vilken känslostorm det blev ikväll ... supernöjd o lycklig efter lydnadskursen - så roligt med nya utmaningar - trots att kvällen var väl kylslagen - verkligen SVINKALLT.

Efter hemkomsten får jag reda på att en hundkompis bil med hund har blivit stulen - sicken mardröm 😱 En stund senare läser jag att hunden är hittad = LYCKA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar