Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 14 maj 2020

TÄVLINGSLYDNAD - REJS - sista

Förmiddagspromenad i Råhult.



* * *

Underbart är kort - i kväll var det avslutning på Rejs tävl.lydn.kurs och länkning var kvälens tema. För Rejs och min del hade jag valt - fotgående - läggande u.g. - hopp över hinder - fotgående.

Som vanligt var det fotgåendet som var kruxet, ikväll det sämsta på länge, då han var helt ofokuserad och hans huvud gick som i en pingis/teniinismatch. Det övriga - läggande och hopp - var inget att orda om, det utförde han fint precis som väntat. Vid genomgången, sa M. att hon sen en tid tillbaka hade grunnat på Rejs förmåga att fokusera på tex. en boll - då är han tyst och SUPERKONCENTRERAD.
 
Vi testade med en boll i armhålan (alá Semla) vilket gav fokus, MEN aktiviteten höjdes FÖR mycket och övergick därför med en godis istället, vilket gick mkt bättre. Stramade upp honom med hjälp av kopplet, eftersom han drog sig ifrån mig pga belöningsförväntan. Först med kopplet som vanligt i högerhanden, men bytte sen till att ha kopplet bakom ryggen, vilket gav bäst resultat.

Avslutade med att ta hjälp av staketet, för att "tajta till" honom, vilket gav ännu bättre resultat - han gick i perfekt position, med full fokus, med slappt koppel (framför kroppen). Sporrad och glad av det ”nya fokustipset” fortsätter vi nu enträget vår träning ...

När alla hade kört sina hundar och innan vi tackade för vårens kursande för att sedan dra hemåt, gjorde vi en platsliggning - 3 hundar (L. åkte hem) - Rejs låg på bortre flanken och hade J. närmast sig. Rejs höll fokus på mig hela tiden tills P. gjorde ett supergällt kort pip för att J. skulle upprätthåll fokus på henne, vilket medförde att även Rejs bytte fokus - lite irriterad blev jag allt - M. har ju sagt hur många gånger som helst att vi inte får göra nåt som stör de andra hundarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar