Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 20 oktober 2019

LYDNADSTRÄNING - angereds bk

Idag blev det en otroligt klaffsig och kladdig lydnadsträning på Angereds bk’s vattensjuka appellplan tillsammans med Karin och Samba. Fortsatte med ”Starka tillsammans”-träningen, med fokus på att komma i rätt stämning.

Inledde med ”sitt vackert”, när han väl var lugn och TYST, slängde jag iväg en godis med tron/förväntan att Rejs skulle ansluta vid min sida. Men icke, han struttade iväg för kolla där … och kollade lite där borta – nä, så kände jag att vi inte kunde ha det.
Vidare märkte jag att han inte alls var följsam i det fria följet utan startkommando. Fick ändra strategi och lägga in ett fot(t)kommando trots allt, vilket gjorde susen. Får ta upp detta med Monica på onsdagens lydnadskurs.

Tränade även ställande under gång, som gick riktigt bra. Backade något i träningen, vilket innebar att jag vände mig om efter några meter för att undvika att ha ryggen åt honom, för att sen fortsätta med ryggen mot honom igen. Hade till och med störning på andra planen (”löpplanen”) av bekanta från Ale bk, som tränade framåtsändande och annat.
Blev också några rut- och rundaskick, som han utförde helt ok.

Semla fick träna alla startklassmomenten, förutom hoppet. Apporteringen körde vi vid sidan om och där gjorde hon verkligen ett genombrott. För första gången apporterade hon den, droppade den visserligen strax innan hon var tillbaka. Var så glad och nöjd med henne – som vi har kämpat med just TRÄapporterna. Sammanfattningsvis var det ju ett smart drag att testa den lätta träapporten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar