Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 23 oktober 2019

TÄVLINGSLYDNADSKURS - gång 3

Som vanligt bra tips o lösningar på kvällens lydn.kurs - ikväll fokus på app.ingångar (för att - förhoppningsvis få bort tugg) o fritt följ med fokus på nästan ohörbara startkommandon.

Startade träningspasset med fokusövningen med ”sitt vackert”, både inför apporteringen och det senare fria följet.

Det allmänna temat för kvällen var apportering, vilket vi inledde med. Han sprang snabbt ut, greppade bra och kom snabbt in igen, men just i samband med ingången kom tugget. Efter ett par ”vanliga” ap-porteringar för att få bekräftelse på att problemet låg just i ingångarna, satte vi fokus på just det. En vidareutveckling på ”håll fast” med tryck på apporten av mig, där han satt mittimot mig och jag liksom förde runt honom samtidigt som jag höll i yttersta delen av app.bocken. Lite pilligt och svårt, men med lite ”inneträning” kanske vi får till det – should give it a try!

När det sedan blev en stund över till fritt följ, berättade jag för Monica om mina tankar och hur det hade gått sedan Jenny Wibäcks helgkurs och fick mina tankar ”besannade”. Det ”tekniska” hade ju blivit allt sämre och jag kände att jag inte ville släppa på kriterierna mera.
 - Rejs är den typen av hund som behöver en ”uppgift”, så länge den uteblir lallar han omkring lite som han vill. Han har inte tillräckligt med ”will to pleace”, för att sluta upp vid din sida automatiskt, menade Monica.

Det blev ett fritt följ med nästan ohörbara startkommandon, vilket gjorde att han fick/får anstränga sig för att höra. Sparsamt med belöning, men fick dock ”blåsa ur sig” vid nåt enstaka tillfälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar