Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 25 februari 2019

NOSEWORK (4) - tasspalatset

Ikväll var det dags för näst sista kurstillfället i nosework. Åkte hemifrån i god tid för att hinna med en kort promenad utan stress, innan själva kursen.

Ikväll fick vi köra ännu ett s.k. *stafettsök med 15 (? eller färre) gömmor utlagda – höga som låga, en låg som en klass 2-gömma (i mitten av en massa rallyskyltsstöd av plåt, som stod tätt). Rejs var först ut i alla rundor och hittade totalt 3 egna gömmor, utöver alla andra gömmor som dom andra hundarna redan hade fått träff på förstås. Träffarna som imponerade mest var nog ändå, den ena som var i änden på ett snöre som hängde från taket längst en vägg och den andra som satt på insidan, en liten bit ner i en ihopvikt ag.tunnel (stående på högkant).

Tillslut var det bara en gömma kvar. Jessica möblerade om lite för att optimera ett lyckande. Flyttade bl.a. en av kuberna precis under ett från taket, hängande snöre (ännu ett snöre alltså) för att hundarna/hunden skulle kunna hoppa upp på kuben för att komma närmare doftkällan. Med lite hjälp lyckades till slut bc’n nå fram/upp till gömman.

Kvällen och upplägget var lika kul som alltid o Rejs var duktig, men hade lite svårt att koppla av idag. Att ha en hund bredvid sig, tuggandes på ben, lekandes med leksak
- DET ÄR SVÅRT, sa Rejs 😳
Men tyckte du fixade det förhållandevis bra, min lille plutt.

 *Stafettsök 
1:a ekipaget – kör tills träff, går sen och sätter sig. 
2:a ekipaget – om hunden markerar en gömma som redan är markerad av hunden innan, belönas hunden, men söker sen vidare tills hunden hittar en ”egen” gömma, först då går man och sätter sig igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar