Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 11 februari 2019

NOSEWORKKURS (2) - tasspalatset

Har ju som sagt precis påbörjat en fortsättningskurs i nosework, som ju är så roligt, så roligt att jag började kolla efter tävlingar häromdagen. Men svårt att förstå, även svårt att acceptera att det ska behöva vara så DYRT med anmälningsavgiften. Diskuterade prissättningen i kväll – orsaker som tex. dyra lokal- och domarkostnader, avlönade funktionärer (får inga frivilliga att ställa upp) + att Sv.noseworkkl. tar en del (60kr) av anm.avg. kunde vara några själ.

Men tycker ändå att det är magstarkt att ta ca 500 kr/ekipage. Tänker tanken, 500 kr x 100 deltagare = 50 000 kr - minus lokal/plats-hyra och domaravgifter mm (har faktiskt svårt att tro på det där med oavlönade övriga funktionärer) summa summarum, kan det inte vara en själig kostnad för anmälningsavgiften.
Hur som haver så tänker jag avvakta tävlandet tills vidare och har kommit fram till att jag lika gärna kan lägga en kursavgift på 1500 kr som täcker 6 st kurstillfällen, än att lägga tre anm.avg. till tävling, till samma kostnad. Rejs lär ju skita i vilket, han tycker ju det är roligare ju mer han får söka.

Ikväll var upplägget ett s.k. ”Stafettsök”, som bestod av en yta med en massa prylar utspridda, med 15 gömmor (tops, möbeltass, plåtburk) – höga som låga, inne i tex. kuber.

1:a ekipaget – kör tills träff, går sen och sätter sig.
2:a ekipaget – om hunden markerar en gömma som redan är markerad av hunden innan, belönas hunden, men söker sen vidare tills hunden hittar en ”egen” gömma, först då går man och sätter sig igen. När hundarna går till tidigare markerade gömmor, går man vidare, typ ”där har vi varit” …
osv

Rejs tog 4 ”egna gömmor” – inledde med en gömma direkt i anslutn. till ”ingången/påsläppet”, avslutade med kompostgaller (fick viss ”hjälp”) som låg platt på golvet, med gömman i mitten, tog sammanlagt 11 gömmor – missade raden med petflaskorna, brukshindret, den höga gömman i hyllan och en till som jag inte minns.
 
Sammanfattning :
Rejs var jätteduktig, både när vi kom in och lämnade hallen, medan vi satt och väntade på vår tur och de andra hundarna sökte. I sökarbetet skötte han sig också strålande. Var riktigt nöjd efter kvällen – trevlig stämning, roligt upplägg, bra samtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar