Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 5 maj 2018

DAGEN EFTER ...

Dagen efter … lever fortfarande i ett litet lyckorus efter den senaste tidens lydnadstävlande som resulterade i ett lydnadsdiplom …

När jag på eftermiddagen satt och njöt på altanen och sammanfattade träningen efter en trevlig stund med Tina och jaktträning, konstaterade jag ännu en gång hur roligt jag (o Rejs ska vi inte tala om) tycker det är med jakttäning.

Jag försökte introducera Tina (som har en 5mån. jaktlabbe) i jaktens underbara värld. Och ja, jag tycker som sagt att jaktträning är jättekul, men har fortfarande tyvärr inga att träna med – ”alla” tränar ju med sina hundar ute samtidigt, vilket ”skrämmer” bort mig eftersom det stressar Rejs så ... men nu har jag beslutat mig för att slänga ut en ny förfrågan, där jag känner mig välkommen !

Rejs var förvånansvärt duktig, med tanke på att det var så länge sedan. Jag inledde med tankar om grunder- och mål, vad det sen skulle mynna ut i (vilket jag själv kom ihåg att jag aldrig fattade/fick reda på). Vi visade sen lite jaktfot, komb.markering/linjetag, markeringar i miljöskifte, närsök, stort sök (som blev nåt mellanting mellan mark./sök) och till sist vattenmarkering – just vattenmark. blev ett linjetag eftersom jag fick kalla tillbaka då jag blev rädd att han skulle skada sig pga att han försökte forsera ett omkullvällt träd – närmsta vägen – som låg ut i vattnet. Skickade sen linjetag för att han skulle simma ut parallellt med trädet i stället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar