Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 7 maj 2017

MÅN.- SÖN. 1 - 7 maj

Veckan inleddes med en ”röd dag” – 1 maj. Utnyttjade dagen till att tillsammans köra ett spårpass för bägge hundarna. Tommy la för Semla och jag för Rejs - liggtiden drygt en ½ timme o Rejs spårlängd var ca 300m, Semlas kanske 300-400m ! Tommy o Semla gick Tommys spår och jag o Rejs gick mitt spår.
Det gick bra för bägge dogsen, om än lite strul för Semla då hon fick lite störning i form av en dam med sina två småhundar. Rejs gick som tåget, nosen i backen och ångade på, helt klart dags att introducera trä/spårapporterna.

Sedan åkte vi och köpte det sedan länge planerade köpet av hundbur (dubbel) till den nya bilen – perfekt.

Efter att inledningsvis låtit Rejs testa en spårapport inne, flyttade jag sen ut ”övningen” i trädgården för att sen testa samma övning i skogen på onsdagen. Gick hur bra som helst, förvånansvärt bra.

När det är varmt o flåsigt lägger man bara pinnen på tungan, så får den ligga där tills matte tar den ... 

onsd.kvällen var det dags för 3:e agilitykurstillfället med Semla. Riktigt roligt var det och roligt tyckte också Semla det var.
Kvällens tema var platta tunneln och handling. Vi fick testa – bakombyte, framförbyte och blindbyte. Även om hundarna ännu inte är mogna för alla tre bytena, så var det kul att testa och jag tyckte det gick förhållandevis bra trots allt.
Platta tunneln ”fasade” jag dock lite för, då hon ju är lite ”harig” i vissa sammanhang. Men så fel jag hade, det var inga som helst problem. Det slutade till och med att hon sprang igenom och lyfte säcken själv.
Körde också slalom, fortsatte där vi förra veckan slutade och nu gjorde bågarna den nytta dom ska och det gick strålande. Rädslan för slalombågarna verkar nu vara ett minne blott.

torsdagen var det dags för näst sista gången på ”Monicakursen”. Fröken hade som vanligt tänkt ut ett bra upplägg. Ett upplägg likt förra gången, två stationer, med ”ensamarbete” + hjälp av kurskompisarna i ena och i den andra under ”bevakning” av Monica.

Rejs o jag startade med ”ensamarbetet” och hade Monika o Christina som hjälpare, medan Karin o Samba körde för Monica, därefter gick Rejs o jag över till Monica … sen körde vi vidare ”på rulle” !

Temat för kvällen var att länka/kedja ihop ett antal moment, vilket kunde vara vad som helst. Jag valde – ingång, fotgående, ”sitt u.g./gå runt” och ställande u.g. + krypet som ”extra” moment, som vi tog efter länkningen. Visst det gick väl ganska bra, även om jag upplevde att den rätta känslan inte riktigt ville infinna sig. Men fröken tyckte att det såg bra ut, vilket ändå kändes gôtt att få med sig, det kan ju faktiskt se bättre ut än hur det känns ...

 Sitter på span efter lydnadspasset på kvällens kurs .

Inledde helgen – på fredagskvällen – med ett ”kombopass med grillning och trädgårdslydnad.
lördagen visste jag inte HUR ivrig jag var att testa hur det skulle gå med att introducera spårapporterna i spåret för Rejs. Hade fått tips av Monica, inte svårare än att använda mig av en superattraktiv belöning.
Alltså - mot Sherwood-skogeeen – och sagt och gjort, med leverpastej som belöning gick vi ett relativt rakt spår (ca 300m) med 6 spårappor-ter. Vid varje pinne blev det tjo o tjim och ”leverpastejglufs”, det gick över förväntan, så himla bra. Yeeehaaa ... helt suverän va han den lille röde ...

Semlas spår var nog ungefär lika långt (glömde mäta) som Rejs, men med större utmaningar – svårare terräng, delvis kuperat och i skiftande miljö + vinklar. Hon var duktig, även om hon inte var lika ”på” som vanligt – kanske blev det lite för svårt !

Veckan avslutades med ett sökpass, vi blev nästan full styrka = 5 st. Startade som 3:a, körde 5 eller 6 skick. Lena och Erika som figgar och Britt som stighållare. Rejs var duktig, även om han gjorde ett par ”gör som jag själv vill-grejer” som tex. att tvärstanna vid nån doft (stannade på samma fläck på påviset) och drack vatten på ett annat ställe. Lyfte på benet efter min tillsägelse, om det var vid drickandet eller sniff-fläcken kommer jag inte ihåg.

Känner verkligen att "grejerna" börjar falla på plats. Gör allt fler bra framslag, påvisen börjar bli riktigt bra, kanske att dom är något sämre när han börjar mattas vid de sista skicken. Jag fick bra konstruktiv kritik av trän.kompisarna gällande hans ”gör som jag själv vill-grejer”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar