Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 14 maj 2017

MÅN.- SÖN. 8 - 14 maj

Inledde veckan med att åka till Ale för näst sista gången på ”Startklass-kursen”. Är så himla glad att Rejs fortsätter att leverera – dels själva ”tekniken” i momenten, men framförallt att han fortsätter att hålla sig i skinnet, vilket ju såklart är betydelsefullt för mig själv - jag får en möjlighet att slappna av och behöver inte vara på helspänn, vilket givetvis påverkar Rejs oxå.

Temat för kvällen var hoppet och fjärren. I hoppet var det (som vanl.) ingången som ”fattades”, annars bra och i fjärren blev han påverkad av Elin som stod bredvid o ”visade” skiftet.

Medan husse påbörjade sin första vecka med arbete på annan ort, fortsatte vi – vi, som var kvar hemma - med vardagspromenader, varvat med mer kursande.

På onsdagen var det dags för Semlas agilitykurs och det var en trött, men nöjd liten spanjorska efter kvällen, som var både kall och regnig.
På schemat stod introduktion av däcket, lången och en liten kombination med 4 hinder o två tunnlar. Lången var som jag trodde, inga problem, men därimot var jag lite skeptisk inför däcket, men med hjälp av instr. Elin gick det utmärkt – hon hade t.o.m. ett riktigt sug.
Den avslutande hinderkombinationen bestod av hinder, tunnel, hinder, hinder, tunnel (”handlertänk” innan tunneln) och hinder. Gick ganska bra fram till sista hindret – där gjorde hon som så många av hundarna, bröt ut och sprang vid sidan om.

På helgen fick Rejs och jag agera ”reservekipage” på Gits sökhelg, pga ett avhopp - ibland blir det "vinning" på andras olycka. Det blev en givande och trevlig helg med nya bekantskaper, en som kom från Gotland/Visby och tre sökkompisar som kom från Skåne/Lund med omnejd.

Rejs var duktig överlag. Efter att jag tillrättavisat honom vid två olika incidenter (ett marksniff o ett stopp vid en bäck, där han ville dricka) på lördagens sista pass (på fm gick han som en klocka), gick han suveränt bra under söndagen.
På söndagen gick han till och med på sitt första skick UTAN dykupp – något sämre tempo ut än vanligt, men ändå rakt och fint. På em fick han ännu ett skick utan dykupp, denna gången med figgen sittades i en bergsskreva/”grotta”. Gjorde ett omskick då han slog framåt. Git förklarade att de flesta hundar slår framåt om terrängen är lite på skrå, vilket var just som den gjorde nu.

Trött, men himla nöjd med helgen som blev en härlig avslutning på veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar