Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 9 april 2017

MÅN.- SÖN. 3 - 9 april

Inledde veckan med andra kurstillfället på ”Startklass-kursen”. Rejs kämpade verkligen med sig själv, då alla ekipage var ute på plan samtidigt. Uppdelning i 2 grupper, den ena körde inkallningar (vissa stadga, vissa fart och andra enbart ingångar) medan den andra gruppen körde tävlingsmässiga ingångar in på plan.
Vi siktade in oss på enbart ingångar, för springa kan han och stadga/sitta kvar kan han. Dags att fasa ut hjälperna. Kanske t hjälp av tasstarget. Checkade också av omvänt lockande som fokuseringsövning – som vi iof redan använder oss av – för att få honom att fokusera o därmed lugna sig. Bytte sen grupp till de tävlingsmässiga ingångarna. Rejs var speedad, hade många släpp, men jobbade verkligen med sig själv. Sammanfattningsvis kändes det långt ifrån tävlingsstart efter kvällen, men han höll ihop hyfsat bra trots allt, även om det kändes väldigt rörigt o uppvarvat i mellanåt ... min älskade lille Speedy Gonzales.

I mitten av veckan var vi på säsongens sista inomhusträning, det blev det ett par timmars träning i Surtehallen, tillsammans med AC o hennes två golden + en annan tjej med tre papillons. Blev bra social träning, då alla tränade samtidigt – dom rally och Rejs o lydnad, Semla lite av varje. Kändes lite ”hafsigt”, men himla nyttigt och jag tyckte att Rejs från att varit väldigt speedad i början lugnade sig allt efter som. Semla var ju lika cool som vanligt.

På torsdagskvällen var det för ovanlighetens skull JAG och inte Tommy som tog hundarna på en tur i skogen. Passade väldigt bra, då kunde jag reka lite inför söndagens sök, eftersom det var min tur att välja ruta. Passade på att träna lite uppletande – använde mina handskar, vilket numera inte är några problem. Minns i höstas då han för första gången fick testa nåt annat (handske) än dummy, han blev väldigt konfundersam innan han fattade vad som gällde. Uppletandet gick också nu utmärkt och även Semla tyckte det var utmärkt … fortsätt ni, så jag kan äta de goda hjorttryfflarna.

På fredagskvällen inleddes helgen, med en stunds trädgårdshäng (Rejs o jag på stillbilder från en misslyckad filmning på vårat kryp) innan grannens kungspudel (hane) kommer ångande o ville mucka genom häcken och Rejs var iof inte ”sämre” han – hade gärna mätt sig mot Tage, som pudeln heter … MEN tackolov, så bröt Rejs sin framfart och valde bort Tage tackvare bollen.

På lördagen blev det gemensamt trädgårdsarbete, medan hundarna röjde runt i trädgården. Därefter tog vi en gemensam promenad i kombination med apporteringsträning (närsök + några markeringar, där jag förflyttade mig efter markeringen) och väl hemma igen blev det gofika med våfflor (igen).
Avrundade helgen och veckan med ett sökpass för Rejs del, medan Semla fick följa med husse på golfbanan. Vid första skicket, hade Rejs – som vanligt – bra fokus ut, MEN efter markeringen då jag ropade från stigen, kom det ingen Rejs … jag ropade ett flertal gånger utan att det kom nån hund. Fick då besked från Lena (figgen) att han inte ville lämna henne, men tillslut kom han trots allt och jag kunde skicka honom på påvis.

Förstod att orsaken till att han inte ville lämna Lena (o sen även Johan som var figge på andra sidan) var att deras tik som precis hade slutat löpa, dels hade kört passet innan Rejs och att dom (figgarna) själva doftade av henne.

Ville spänna bågen lite för att testa hans uthållighet och körde ett sista skick när han igentligen var ganska trött. Och till min stora glädje blev det kanonbra – kunde inte avsluta bättre – han hade kommit springande, sugit tag i rullen i farten och fortsatt framåt, direkt in till stigen. Jag skickade på påvis och han sprang direkt ut, utan att vänta in mig, utan några tveksamheter. KUL att det blev så lyckat avslut.

När vi sen gick tillbaka till bilen, stod nästa hund (ekipage) och väntade på sin tur. Rejs höll på att vrida nacken av sig, slet o drog, uppvarvad till max … orsak = tiken höglöpte !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar